Dressyrtävling - Bollnäs

Fredagens tävling startade på eftermiddagen och vi hade inte starttid förrän 18.23 och 19.27. Dansa fick komma in och sova några timmar innan det var dags att putsa henne så att hon glänste och knoppa manen. 
Det var varmt men blåste väldigt mycket och jag som inte gillar blåst störde mig inte alls något på det, det var snarare skönt för värmen blev lagom av det. 
 
LB:1 - 65% delad 7a av 23 starter. -2poäng pga felridning
Min plan var att värma upp som jag gjort hemma sista tiden. Men när jag skulle börja med övergångarna på volt så började hon bråka lite och det gjorde mig väldigt stressad, för jag måste ju hinna komma över den tröskeln innan starten. Det gjorde att jag red stressat och utan tanke, men innan det var dags att skritta bort till collectingring så var hon superfin. Efter minsta paus så blev det en liten diskussion men jag var konsekvent och det gick fort bort och var då helt som bortblåst. Jag var noga inför båda starterna att hon fått pausa under föregående ekipage och sedan höll jag igång tills vårt program var färdigridet. Skrittade aldrig inne på tävlingsbanan innan start. Det fungerade väldigt bra för hon skötte sig exemplariskt hela programet!
Lite småmissar här och var och jag red ganska spänt, vilket gjorde att Dansa också var lite spänd naturligtvis. Men Dansa var ihop i kroppen så taktmissarna höll sig borta och vi red bra vägar. Jag var SÅ glad över oss båda två tillsammans efteråt och när vi sedan påväg till transporten fick veta procenten och att vi lade oss på 4e plats var ju bara pricken över i:et! 
Sista ryttaren petade ner oss så vi lade oss på första utanför placering, men jag var så himla glad ändå såklart!
 
Dansa blev avsvampad och hann pausa lite i skuggan utan sadel, innan det var dags att värma igen. 
 
Slutkommentar - Trevligt intryck med god energi! Lite mer jämnare bärighet och eftergift önskas.
 
LA:1 - 57,778% 7a av 9 starter.
Jag var lite orolig för att Dansa skulle protestera när hon skulle behöva "börja om" men hon var sig lik, testade en kortis efter pauser men superfin annars. Inför första klassen red jag fram knappt 30min och nu red jag bara fram 10-15 min. Joggade igång i rund form några minuter och sedan kände vi på programdelarna i tävlingsformen. Samma upplägg inne på banan och Dansa kändes glad. Det är tredje gången vi rider en LA och det är bara detta program vi ridit, som dom gjort om i år. Galopp in som jag pratat om flera veckor bland annat, men tror ni inte jag rider in i trav!! Haha. En felridning och 2 p avdrag. Inridningen i galopp sedan blev riktigt bra dock så där blev jag förvånad, för vi har vinglat rejält de få gånger vi testat hemma.
Detta program händer ju allt mycket fortare så jag red lite stressat och Dansa var lite trött, så vi fick inte alls samma flyt. Ryggningen klev hon på superbra i men jag glömde stanna upp i halten och hon ryggade snett. Höger förvända bröt hon av när vi kom ut mot staketet som hon gjort de andra starterna också (jag trodde vi skulle fixa det nu eftersom hon är så stabil i den hemma, men vi har en del kvar att jobba med där), vi fick såklart bara en 1a där och det är ju koeff där så vi förlorar massor på det. 
Något dom lagt till i programet är en halvcirkel där man ska länga formen i traven för att visa att hästen går i en ärlig form och där fick vi en 7,5! Det var en annan som fick en 7a på det momentet men annars fick de max 6,5 oftast lägre. Och det tycker jag såklart är jätteroligt! 
 
Vi har som sagt startat LA två gånger förut och även fast vi fick dålig procent och gjorde mycket små missar hela tiden så var det ändå mycket mer stabilt och under kontroll än förra året. Så jag är så glad och nöjd över vår prestation! Det jag är mest glad över är såklart att Dansa även denna tävling växte och tyckte det var roligt inne på banan. Mitt lilla hjärta. 
 
 Slutkommentar - Väl kämpat. Önskar lite mer lätthet i fram och mer skillnad i alla ökningar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback