Dansa och Frida

Frida är hemma och hälsar på så igår fick hon låna Dansa. Jag har aldrig låtit någon rida ut på henne hemma. Förut för att jag inte vill att hon ska skada någon men nu sista året har det mer varit för att jag är så rädd att hon ska komma lös eftersom vi har så mycket trafik överallt (ska det ske så vill jag att det beror på mig och ingen annan). Men Dansa är så himla cool nu och jag cyklade med och kunde ju be Frida hoppa av om jag skulle märka att Dansa började spåra ur.
Men hon skötte sig som en riktig prinsessa och tog väl hand om sin gäst! Jag var så stolt och det var så roligt att få se henne från backen. Hon ser himla trevlig ut alltså. Inte'nå partisk! ;) 
Jag red till elhuset och sedan från Kallebacken hem för att ta den mest trafikerade delen, men sedan gick det så bra så Frida fick rida resten. Hon är så pass lugn och mjuk med bra balans så jag var aldrig orolig. Dom travade lite men det blev ingen galopp för Hanna var med och sedan glömde jag helt bort att erbjuda henne ta en ensam vända någonstans. 
 
Frida tränar mycket tyngdlyftning och orkade baxa loss två stockar i hagen som jag varit sugen på att hoppa. Så när vi kom hem så körde Dansa och jag några vändor där. Antingen så blev hon rädd för något nere i hagen när vi vände hemåt eller så låtsades hon bara för att hon blev taggad av hoppningen (det hoppas jag för jag vill ju så gärna att hon ska komma över den där tröskeln i hoppningen!!). Det var superkul i alla fall så det ska vi göra fler gånger. 
 
Idag red Dansa och jag ut på Eh. Dansa var väldigt pigg efter en vilodag och lugnt igår. Bortåt var hon, inte väldigt, men så pass spänd att det lätt blir älgtrav istället för galopp. Men jag var konsekvent med att hon faktiskt skulle galoppera ändå för jag vill kunna göra det även de sträckor hon är väldigt spänd. Det gick faktiskt över förväntan! På hemvägen coolade hon ner i huvudet men var fortfarande lika pigg. Vi jobbade mycket övergångar och blandade med att rulla på längre sträckor i trav och galopp och hon var riktigt fin stora delar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback