Tömkörning

Jag säger flera gånger per år att jag ska tömköra mer, men så är det ju roligare att rida så jag glömmer liksom bort det. Eller skjuter snarare fram det. Dessutom så känns det inte superbra att hon springer och "nöter" på volt, men kanske jag mest använder det som en undanfykt? Hehe. Hon är ju ändå väldigt balanserad och går i bra form. 
 
Hur som helst så hoppas jag att underlaget tillåter lite tömkörning nu närmaste månaden, minst. Eftersom Dansa har det lite jobbigt den här årstiden så tänkte jag att hon skulle få röra på sig lite då och då utan mig på ryggen. Idag traskade vi iväg till skolåkern iklädd tömkörnings-mundering. Det var i oktober senaste, innan jag hoppade upp efter ett par veckors vila. 
Dansa är väldigt stabil och lätt att tömköra, hon lyssnar bra på röstkommando och rullar på stadigt och stabilt i bra arbetstempo och form. Behöver inte ha några inspänningar heller vilket jag tycker känns skönt. I höger varv lägger hon gärna in bogen lite (intressant då det är i vänster varv vi får jobba med det när jag rider) och det är mitt svåra varv där allt känns bakvänt. Men det blir bättre och bättre även fast vi tömmar så sällan. 
 
Underlaget var helt ok men lite väl halt/slirigt i tösnön för min del ifall hon skulle blir rädd och dra iväg. Risken hade vart stor att jag hade stått som på skidor bakom henne då. Haha. Idag busade hon lite i galoppen bara så det var ingen fara. 
Troligtvis så får hon gå på töm imorgon också!
 
Våren 2014
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback