Spänd

Idag har det snöat lite till så nu är det full vinter ute igen. Så länge det är minusgrader så känns det bara mysigt, men det ligger precis runt nollan så det blir lite sliskigt. Idag var det dock mycket bättre än i måndags. Dansa och jag red till Hembygdsgården och hon är rejält spänd nu så fort någon fågel rör sig i en buske. Idag blev vi stående en stund innan häcken-huset för hon blev rädd för något. Hon står som en giraff och spänner varenda liten muskel, backar lite ibland men oftast bara står hon. Det uppskattar jag väldigt mycket, att hon inte bara flyr på instinkt, men det är också frustretande att bara stå där. Vi snurrade ett tag både uppe på vägen och nere i diket innan hon tog mod till sig och trippade förbi. Är så glad att jag hittade den där snurr-tekniken för det blir så lugnt och jag behöver inte använda hårda hjälper. Svårt att snurra när hon går ner i diket, vilket hon lärt sig för jag har slutat då men idag fick hon snurra bäst hon kunde där också för att inte slippa undan. Hon hittar alltid små kryphål den där lille damen alltså! 
När vi kom nedanför blå/vita så sprang några rådjur ute på åkern till Dansas stora förtret. Haha. Men hon struttade duktigt förbi dom också. 
 
Uteritterna består mest av avslappningsövningar just nu som ni förstår. Jag jobbar också vidare väldigt konsekvent med övergångarna - att hon ska vara kvar i formen och att jag hela tiden kan ha henne på båda yttertyglarna utan problem, och det går riktigt bra! Hon var väldigt fin mellan de spända partierna idag. Lite synd att underlaget på skolåkern är dåligt nu för det blir ju ingen vidare nytta på uteritterna heller och risken är att det här bara är början. Hon är i alla fall snäll och trygg att rida ut på så jag tröstar mig med det. Vi får försöka åka till ridhuset lite oftare istället en period. Den här spändheten är bara en nackdel i träningssyfte, fast samtidigt nyttigt då vi behöver öva på att rida i, och igenom spändheten. Jag har fan blivit expert på att tänka ut det positiva i allt! 
 
Foto från förra veckan. Idag red vi i dagsljuset!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback