Lika härligt väder som äckligt

Igår var det hur härligt väder som helst! Solen sken, plusgrader och i princip vindstilla med perfekt ridunderlag på vägarna. Dagen innan var det likadant fast utan sol. Idag däremot har ett av mina värsta väder vart. Snöblask! 
 
I lördags red Dansa och jag ut till 83an i Hårga. Hon var väldigt pigg och glad, vi red massor av övergångar och hon var superfin och på högertygeln! Blev inte riktigt så mycket galopp som jag planerat pga att hon var så spänd bitvis, men mycket av både trav och galopp blev det ändå. 
 
Igår red vi till Sågen och vände och Dansa var mindre tittig allmänt men vi blev stående en liten stund innan blå/vita där hon alltid är spänd, och nu var det en människa ute på gården som hon såg lite dåligt.. gissar att hon trodde det var ett rådjur ;) Hehe. Även denna dag red vi mycket övergångar och mer galopp. Hon var väldigt pigg och jag lät henne rulla på i friskt tempo på vissa ställen. Hon får en extra guldstjärna för att hon inte reagerade minsta lilla när en skoter åkte på åkern precis bredvid vägen precis i början av Hårga. Hon var inte riktigt lika fint på högertygeln idag.
 
Idag valde jag att rida på vägarna hemma i blaskvädret. Det finns ju en rådjurs-stig även där så hon blir väldigt spänd och likaså för allt annat, allmänt bara för att det droppar och ramlar snö lite här och var. Bra balansträning! Även om hon är riktigt lugn och snäll mot för vad hon skulle kunna vara. Min första plan var att rida på glappa tyglar men eftersom hon var så tittig och spänd så struttade hon mest runt så jag ändrade och red henne i låg form istället för att hon skulle kunna slappna av och det gav bra resultat. Red bara lite galopp och annars trav men hon gjorde fina övergångar i princip hela tiden! 
 
Dansa fick jogga i ca 15 min innan vi skrittade till mjölkladugården och hämtade Hedvig som följde med tillbaka till stallet. Vi mockade och bestämde oss sedan för att hjälpa Annika med ungdjuren (eller odjuren som Hedvig trodde jag sa. Haha) När stall och ungdjur var klara så åkte vi till mjölkladugården och hälsade på lilla kalven som Hedvig övat med grimma och grimskaft. Så fruktansvärt söt!! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback