Vattengrav

I söndags valde jag att utnyttja vattnet som kom och red i paddocken även då. Lade upp ett litet kloss-hinder i stora vattenpölen och varvade mellan att hoppa det och bara trava/galoppera igenom. Så himla roligt! 
Dansa var lite tveksam de första två gångerna vi gick i men sen sprang hon glatt igenom. 
Hon bråkade en hel del i början av det passet också men det släppte ännu lite fortare än dagen innan och när vi busat klart i vattnet så red jag lite seriöst i trav och galopp och hon var riktigt fin! Lite förvänd och öppna i båda varven. 
 
Igår mötte vi Hanna och Winston vid kyrkan när vi var påväg ut på Eh. Dom vände och följde med oss ut till kullen och vände. Dansa var pigg och glad och fick gå först bortåt och sist hemåt. Vi travade hela vägen in och ut förutom i nedförstbackarna och tog faktiskt en mini-galopp också. Bra jobbat av Hanna! Det var himla roligt att ha sällskap tyckte både Dansa och jag. 
 
Idag har jag klurat på hur jag skulle göra. Det var egentligen passande med vila eftersom träningen imorgon skulle bli på fjärde dagen annars och det gillar jag inte. Men samtidigt så vill jag att hon vilar på torsdag för det har funkat bra med sånt upplägg då vi tävlar på lördag. 
Jag vill inte att hon är trött på lördag, men heller inte att hon är för pigg så det blir lika svårt som sist. Haha. Så vi tog en mellandag idag och hon fick jogga lite på lina i bara grimman. Vi höll till på 3kanten och Dansa var superduktig! Jag brukar alltid välja tömlongering men idag fick jag nog mersmak för longering faktiskt. Gillar att hon får röra sig helt fritt och det funkar ju när hon är på humöret som hon har idag. Andra perioder kan det bara bli tok istället ;) 
Dansas favorit är utan tvekan lång och låg! Trots endast en grimma och en lina idag så sprang hon valfritt såhär. Jag får ha uppsikt så hon inte blir framtung, men det är härligt att se hur hon sträcker ut. 
 
Jag hittade ett nytt favrorit-kli-ställe ikväll också. Mellan juvren! Det var så skönt så hon höll på att ramla omkull. Haha. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback