Regnet har fortsatt

Vädret bestämde sig tydligen för att samla ihop sig under våren och sommaren för att smattra ner på oss i två hela dygn i rad istället. Bra plan! 
Det har alltså vräkt ner konstant sen natten mot fredag men nu tror jag faktiskt att det slutat och himlen börjar se lättare ut. Det har ändå vart varmt och jag har haft passande aktiviteter så för mig har det enbart vart mysigt! Jag älskar oftast regn. Fram till imorse hade det kommit ca 110-120mm i Kilafors och därefter har det som sagt regnat vidare till ikväll. 
Dansa och Lukas fick sova inne igår eftersom att deras boxar är de enda användbara nu medan jag fixar fönstren. Ville att Noa, fölis och Winston skulle få tillgång till kryp-inet. 
 
Regnet hade som sagt bokstavligen vräkt ner hela dagen igår när jag kom till stallet. Trodde Dansa skulle vara spänd i kroppen men hon var inte alls påverkad (berodde säkert på att det är så pass varmt i luften) så vi red till paddocken. Jag var dit innan och kollade och den var i stora delar fylld med vatten, så jag ville såklart passa på! Haha. Fattar egentligen inte varför jag tycker det är så roligt att rida i vatten?! Underbart att Dansa har börjat förstå tjusningen också i alla fall! 
Vi red bara runt där i ca 15 min eftersom underlaget var tungt. Hon bråkade som dagen innan tråkigt nog, aldrig i samband med vattnet dock. Hon vill inte runda sig runt innerskänkeln och vara inom hjälperna så jag tror det är det som gör henne upprörd. Det släppte ändå lite fortare än dagen innan och vi kunde busa runt lite. Dyngsura och fylld med myskänsla för min del skrittade vi hemåt. Dansa älskar inte regn lika mycket som mig ;) 
 
När vi kom tillbaka till stallet var allt grusigt såklart men nu har betongen i stallet torkat så vi kunde testa nya golvbrunnen. Fungerade superbra och jag kunde inte låta bli att spola bort lite tegeldamm också. Har kanske inte lagt ut några bilder på ombygget här.. eller kanske inte ens nämnt att vi bygger ut. Men det gör vi, och det blir superbra! 
 
Idag skulle vi ut och skritta men jag valde faktiskt att ge henne en vilodag i hagen (skritten räknas också som vilodag) Jag var sugen på att ge mig ut bara för mysfaktorn, men prioriterade att hinna kitta klart de sista fönstren och börja måla. 
För sen var vi på fotboll också. Jag var nog den enda där som hade regnbyxor och det känns lite sjukt. Många hade regnjacka pch några enstaka hade stövlar, men långt ifrån alla och jag kan inte förstå hur man inte väljer att klä sig efter väder. Jag är kanske skadad av att komma från skogen ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback