Kärt återseende!

För min och Dansas del åtminstone.. haha. Okej ska jag vara riktigt noga så vet jag inte om Dansa håller med mig heller ;) MEN Patrik är hemma ifrån sin två månaders semester OCH han har flyttat till Kilafors och har hästarna i stallet där jag lånar paddocken. Från 35 minuters resa med transport till 10 minuters skritt. Behöver jag förklara mer?!! Tror ni fattar hur lycklig jag är! 
 
Vi har tränat två gånger för Marie men annars har vi jobbat på själva i nästan 3 månader. Så idag var det upp till bevis om vi dragit på oss olater eller skött oss!
Dansa som trappade upp sina diskussioner förra veckan fortsatte såklart idag. Men när jag testade ett par nya sporrar så vände det. Lika långa som mina men med en skiva som rör sig vertikalt, så vände det. Nya tankar och ideér behövs titt som tätt med en liten krigarprinsessa i sitt liv. Efter bara några minuter så var hon helt med mig, inom hjälperna och framför mig. Dit kom vi genom konsekvent ridning där hon skulle gå med korta steg i traven (tänka passage, vilket vi dock inte var i närheten av ifall någon får för sig det. Haha), jag skulle ha korta tyglar (med mjuka armar såklart) och låga händer och vänta ut henne där genom att inte låta henne smyga iväg och bli större. Bara hon svarar rätt på skänklarna så faller allt annat på plats så det är det enda jag behöver fokusera på. Det, och att vara mjuk och stadig i min kropp!
Fick även jobba mycket med att hon ska runda sig för inner men ändå inte glömma ytterskänkeln i svängarna vilket jag lätt gör, men då viker hon sig istället för att lyfta. 
I galopperna fick vi jobba likadant. Red inga krumelurer utan bara tempoväxlingar och olika vägar.
 
Dansa var så så fin idag från det att diskussionerna släppte!! Jag har märkt det själv ett tag men fick det på kvitto idag att hon blivit så mycket starkare! Framförallt i galopperna. Så roligt och motiverande! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback