Spännars igen

Efter jobbet idag så åkte vi till Spännars med Dansa igen. Red dressyr och Dansa var lite spänd till en början, men jag red bara på och lossade henne i innersidan. Inga tendenser till bråk alls trots spändheten. Jag var otroligt noga att inte bli fast på något sätt utan bara följde med och väntade ut henne. Inte förrän vi tog galopp så lossade det helt och efter uppvärmningen så gick vi in i galoppjobbet direkt även idag. Red mest tempoväxlingar och lite fattningar från skritt. Jag håller på och lär mig att sitta helt avslappnad i fattningarna och Dansa visar tydligt med snabbare reaktioner i takt med att jag gör det bättre. Formen kommer också mer och mer men det är en bra bit kvar innan vi gör stadiga i form.
Dansa blev helt otroligt fin i vänstergaloppen! Helt ihop, rund i sprången och kvick i fossingarna. Passade på att testa en volt på knappt 10m och hon gjorde den riktigt bra på andra försöket, jag råkade lätta lite i sadeln och glömde halvhalterna på ytter första gången så vi flöt ut. Vi testade även i högergaloppen sedan och första gången bröt hon av men nästa fixade vi! Den var dock mer oval. Hehe.
 
Traven är lite svår nu och sedan ett tag tillbaka. Kul att vi bytt "lättaste gångarten" ändå, efter allt kämpande och strul vi haft i galopperna. Det som gör det svårt är att jag inte lyckas slappna av och följa med 100% när vi gör en förändring och då blir såklart Dansa också spänd såklart, går ur formen och vi tappar samspelet en bit innan vi är på banan igen. Men idag var den bättre än sist i alla fall. Vi behövde inte strutta runt flera varv innan vi hittade flytet utan det hittade vi direkt (sen tappar vi ju det ibland då) och jag hade den bra känslan oftare och längre stunder idag. Men så fort jag ska göra en volt eller tempoväxling så tappar jag synket. Dansa är inte helt genomjobbad i dressyrarbetet ännu efter vilan och den dåliga perioden vi hade innan, vilket inte ger henne 100% avslappning och oruttinerad dressyrryttare som jag är, får lite svårt att sitta ner ;) Förutom i galoppen, där hon är finare och lättare än någonsin, men det har ju också att göra med att jag har lättare att sitta ner där och skapar därför inga spänningar. 
Jag byter till lättridning om det blir för svårt, eller gör en övergång i vissa situationer men oftast vill jag lösa det framåt och då är lättridning bättre.
Som avslut red vi lite öppnor och jag tyckte Dansa flyttade sig dåligt för innerskänkeln där, hon protesterade en gång och jag tror det var för att det blev lite jobbigt. Det blev bättre och vi avslutade efter det. Är lite extra försiktig för att inte gå över gränsen. 
 
Magkänslan känns bra! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: HJORTEN

Ha en sådan fin dag
kramizzz

2017-04-25 @ 07:58:40
URL: http://nouw.com/lillemmish

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback