Paddocken

Idag tog vi som sagt tjuren vid hornen och skrittade till paddocken. Dansa gick emot skänklen några gånger men blev aldrig istadig. Det kom något test i varje gångart men som sagt inga riktiga bråk. Hon kickade en gång men annars bromsade hon bara upp. 

Jag jobbade först med lite skritt-trav övergångar där jag var otroligt noga med kontakt men vara följsam. Sedan red jag mest bara tempoväxlingar i både trav och galopp på enkla spår. Rullade över ett klosshinder och en upphöjd bom några gånger åt vardera håll. Dansa tog inte skänkeln helt och var inte helt framme (vilket var vardagsmat i den paddocken förut när jag tänker efter). Jag red henne i lång form större delen av passet och jobbade bara med att hon skulle gå fram för skänklarna. Vi red drygt 20 min och i slutet började hon svara bra och då satte jag lite mer tryck i henne och hon var superfin sista varven innan vi slutade. 
 
Det här är en väldigt bra start men jag kan ändå inte slappna av riktigt eftersom jag inte vet om det kommer gå framåt (vilket det gör om jag tänker på alla andra svackor vi haft) eller backa bakåt igen. 
 
Hösten 2016
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback