Något på spåren?

Idag är jag sådär extra lycklig och glad i hästhjärtat igen! Hanna och jag körde vår markarbetsträning idag och vi byggde upp lite smått och gott. Tog faktiskt kort! 
 
 
Bommar är som jag skrivit många gånger, sjukt svårt enligt mig! Det som inte syns så bra är ett klosshinder på kortsidan längst ned. Vi red igenom övningarna en och en först.
1. De låga klossarna på mitten som står i ett L red vi på en åttvolt med stora volter, tanken är att vi ska kunna snäva in dom mer och mer ju bättre vi blir. Och dessutom höja lite, men just nu har jag fullt upp med bara bommar ;) 
2. Vi red på en stor volt på bommarna som ligger på långsidorna. 
3. 3cavalettin red vi på volt eller från fyrkanten. Vi avslutade med att sätta ihop allt till en bana.
4. Hindret längst upp hade jag bara som avslutningshinder ett par gånger. 
 
Dansa protesterade inte EN ENDA gång idag. Tänk att det inte hänt i just den där paddocken sen förra sommaren! Så kanske ni förstår min glädje. Så nu ni, nu höjer jag min innertygel till skyarna! Haha.Nej men helt ärligt så känns det som att jag är något på spåren. Det tänket har fått mig att bli så mycket mer noggrann med att ha henne runt innerskänkeln och wow vad allt blir enklare då. Dessutom så blir hon inte lika provocerad när jag inte börjar med att ta i yttertygeln så jag är övertygad om att det var därför hon inte protesterade något idag.
 
Eftersom att vi turades om att rida hela tiden och pausade massor, vilket är ett tillfälle då hon ofta protesterar lite, så fick jag verkligen testa idag. När det var vår tur så började hon bromsa, men så fort jag ledde med innerhanden och bad henne runda sig runt innerskänkeln så var det som bortblåst och det häftiga är att när jag strax efter vi kommit igång tar stöd i yttertygeln så är hon där av sig själv, mellan innerskänkel och ytterhand. Så häftigt och så roligt! 
 
Bommarna gick både dåligt som det gamla vanliga men också superbra när jag var tillräckligt koncentrerad och gjorde mitt jobb. Jag vet i teorin hur jag ska rida, men kroppskontrollen jag behöver måste jag arbeta upp. Hehe. Häftigt vilken skillnad det är på när jag är koncentrerad till 100% och inte. Extra glad är jag över att vi klarade en lite volt över en av de upphöjda bommarna i höger galopp. Det skulle vi aldrig klarat på ett bra sätt för ett tag sedan. På åttvolten bytte hon dåligt till höger galopp, hon byter oftast till den när hon hoppar, men över bommar är det tydligen lättast att ligga kvar i den starka vänstergaloppen. 
 
Vi passade på att öva vattenpöl också eftersom den låg där så passande. Hon valde att hoppa den några gånger till och med. Haha sötnöten! 
 
Resten av dagen städade vi upp på stallplanen efter vintern och fixade iordning det sista tills fölisen kommer. Det har bildats vaxproppar ikväll så nu är det väldigt nära. Winston och Lukas har fått flytta ut till kryp in'et och Noa har fått Winstons box där vi har en kamera uppsatt så vi kan hålla koll. Håller alla tummar nu att allt ska gå bra ♥
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback