Mitt lilla troll

Jag läste i Dansas träningsdagbok att hon bråkat mer eller mindre varje gång i kyrkpaddocken från sensommaren förra året då vi började gå in på en annan del av banan (även fast hon gått bra på andra banor). Det hade jag tydligen förtränkt men vi lastade och åkte till Spännars idag för att se hur hon tog det. Hon testade två kortisar i skritten men sedan gick hon som en klocka resten av ridpasset! Ni anar inte hur lycklig det gör mig! 
Hon har inte gått så bra på bana sedan i början av februari. Dessutom så hittade jag ridningen i nedsittningen bättre och fortare än sista tiden också. Jag känner hopp om att vi är på god väg att bryta den där onda cirkeln. 
Nu hoppas jag att bråken i kyrkpaddocken bara var relaterade till platsen och inte till hennes inställning/bråk som fick mig att ge henne en vila. Hon har ju vart en helt annan häst åt det positiva hållet efter vilan även fast det vart lite bråk, så chansen är stor att det är så. 
 
Vi red mest på fyrkanten och på stora volter med någon skänkelvikning. 
I vänster varv föll hon lätt ut med bogen och drog sig mot staketet, lite intressant eftersom vi annars har motsatt problem.  
Jag värme upp i alla gångarter och tog sedan galopparbetet ganska fort för att jag har mycket lättare att rida i den just nu och hon blir lättare i travarbetet efteråt. Hon var superfin och vi red lite förvänd i båda varven. I den vänstra kan jag börja ställa henne inåt i nu och i högra red vi en stabil förvänd i 2 varv ifrån en snett igenom istället för en volt tillbaka. Det känns så himla coolt att vi kommit så långt i den och risken finns att jag aldrig kommer sluta tjata om det! Haha.
 
I traven red vi mycket rakriktning och sedan lite skritt - trav övergångar på volt och även lite trav - galopp övergångar som gick riktigt bra. Jag måste komma ihåg att sitta ner ordentligt i sadeln för att få med oss bakbenen.
Vi avslutade med att skutta över ett litet kryss och Dansa kändes så glad! Och jag med! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback