Markarbete

Hanna och jag red ett markarbetspass i paddocken ikväll. Vi byggde upp en 6cavaletti, en långsidan med två bommar och 16m emellan, en upphöjd bom på medellinjen som vi sedan lade upp lite högre, och en liten slalom bredvid. 
 
Dansa bråkade bara väldigt kort i början av passet men var lite svår att få kvick i traven, galoppen var desto lättare. Red utan sporrar. Efter uppvärmningen så turades vi om att rida banor av det vi lagt fram och Dansa stod emot varje gång det var vår tur, men så fort vi fått fart så var hon superglad och taggad på arbete. Jag jobbade mycket att få henne rund runt innerskänkeln vilket jag får svårt för i allt arbete som inkluderar bommar. Jag har också svårt att sitta ner i sadeln och ha hennes manke upp då jag automatiskt lättar en aning och Dansa får då svårare att anpassa sig efter vad hon behöver. Min kropp vill ju underlätta för henne men det gör det bara svårare för henne. Men nu ska vi jobba mycket bommar så jag får in det i ryggmärgen. Hon var väldigt lättstyrd och jag är nöjd med att jag inte fastnade i armarna trots piggheten och koncentrationen som behövdes. 
 
Dansa blev så glad och extra taggad när hon fick skutta över bommar och litet hinder och det gör mig så glad! Vi ska rida massor av sånt här plättlätt och få självförtroende nu. Även för att jag ska bli bättre på att rida med allt som inkluderar bommar såklart!
Avslutade med att försöka rida långsidan 16m på 5galoppsprång istället för 4, men det gick inge vidare. Haha. Testade några gånger men sen struntade jag i det, får inte nöta för mycket. Red i nedsittning i traven några minuter också och efter några varv så hittade vi bra ridning trots hoppsadel.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback