Långfredag och Påskafton

I fredags lade vi på dressyrsadeln för första gången sedan katastrofträningen innan vilan för ca 4 veckor sedan. Dansa var pigg men bråkade ganska mycket i början av passet, dock endast vid utgångarna. Hon blev lite istadig någon gång men inte alls som hon kan vara. Det släppte dock efter en stund och sedan kunde vi rida på hur vi ville med bara något enstaka stopp. 
Vi red lite förvänd galopp och jag blir lika glad varje gång jag inser hur stark hon blivit i den högra. Som vi kämpat med den! Galopparbetet gick jättebra och hon var framme, ihop och fin. 
I traven hittade jag dock inte suget framåt. Hon svarar bra på benen och springer på men jag hittar inte riktigt dragläget där jag har henne framför mig. När det blev bättre så nöjde vi oss så. 
Jag var lite nere i att hon bråkade mer igen men samtidigt så måste jag komma ihåg att jag gjorde det svårare för oss då jag tog dressyrsadeln, eftersom jag inte är lika hemma i den och tappar lite stabilitet och följsamhet. 
 
Bestämde mig för att rida ett pass på banan direkt dagen efter också för att kunna fortsätta jobbet.
Dansa hade lite träningsvärk på högra sidan ryggen så jag masserade upp den mjuk innan extra lång framskrittning. Själv hade jag träningsvärk i precis hela ryggen, axlar, mage och rumpa efter en paus från dressyrsadeln.
Dansa bråkade en del i början idag med men inte lika mycket, hon hade närmare till sitt positiva. Hon var lika pigg och det sura släppte fort, hon blev aldrig istadig.
Hon stannade några gånger till under passet och hon gör det i de lägen då hon hamnar under mig och inte framför, det blir studsigt och jag tappar lite följsamhet och det blir stretigt. Då säger hon upp sig. Jag hittade lite mer ridning idag och fick ett bättre sug i handen. Det är en bra bit kvar till vårt riktiga samarbete, men vi tog ett kliv i rätt riktning. Har bättre magkänsla efter det här passet.
Avslutade med att gasa på på slappa tyglar innan vi skrittade ut med Hanna och Winston på Eh. Där har vi inte ridit sen i vintras men Dansa traskade så duktigt på! 
 
Idag har hon vilat och imorgon väntar uteritt. 
 
Foton från i Lördags.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback