Fin dag och hovslagarbesök

Igår var jag ledig och skulle rida innan hovslagaren kom. Han var dock mycket tidigare än vanligt så det sprack. Men han fick börja sko Winston medan vi var ute för även Jörgen är tacksam om Dansa får springa av sig lite innan ;) 
Vi red ut till 83an i Hårga. Vädret var soligt och lagom tempererat, grusvägarna är lagom mjuka och Dansa var glad och ridbar. Älskar såna dagar lite extra mycket! 
Igår funkade tänket med innertygeln mycket bättre igen. Haha. Varför jag tror det funkar bra är för att jag blir mycket mer noggrann med att ha Dansa uppe och rundad för innerskänkeln, för leder jag henne på inner utan yttertygel så svänger hon ju annars. Det gör att hon kommer upp med manken och då blir allt så mycket mer stabilt och härligt.
Vi red massor av övergångar i skritt och trav och dessa övergångar gör vi ofta bra men nu bar hon sig själv snäppet bättre. Om övergångar och då framförallt galoppfattningar som jag haft stora problem med i höger, då jag spänner mig och får en skum sits som låser Dansa, så läste jag om ett tips för ett tag sedan. Att jag måste sitta kvar i rörelsemönstret som den gångart jag har (skritt eller trav) ända fram till att hon byter till ex galopp. Det har gjort det lättare för mig att slappna av. Fast jag får koncentrera mig väldigt mycket och glömmer lätt fortfarande.
 
När vi kom hem igen så myste vi runt på gården och Dansa smakade på årets första gröna strån medan Winston blev klar. Sen stod hon lugnt och nöjd medan sommarskorna sattes på. Vi hade sulor fram och brodd runtom till igår. Det var skönt när snöovädret kom tidigare i veckan. Men nu är nästan all snö borta igen. Tack och lov! 
 
Justje, vi mötte en dam igår som tyckte jag hade ett så vackert djur. Senare så mötte vi en karl som utbrast - Meen vilket fint ekipage ni är! 
Jag blir så glad av så snälla människor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback