En ledig Söndag

Dansa och jag var ute och galopptränade på förmiddagen idag. Hon har vilat både fredag och lördag pga blåsten. Det var rejält blåsigt idag också men det var ok att rida i.
Igår lyssnade jag på en podcast med Cornelia Rylen och jag plockade med mig lite tips att testa därifrån. Jag red Dansa på innertygeln tills hon slappnade av och flyttade sedan ut henne på yttertygeln. Var som Cornelia sa ändå noga med att Dansa var uppe och rundad för innerskänkeln. 
Jag fortsatte att jobba stenhårt på att "sitta själv" i sadeln utan att ta stöd i varken händer eller skänklar, nu låter det kanske som att jag sitter och håller i mig i Dansas mun annars men så är det såklart inte. Men jag vill få bättre balans och bli mer följsam än vad jag varit/är och minska riskerna att jag tar i henne när jag inte planerat att göra det pga oförutsägbara rörelser. Jag har jobbat med det mycket sedan vi var i Sthlm och det har förbättrats mycket faktiskt. 
Antingen så var det bara en tillfällighet eller så fungerade det där tänket med innertygeln väldigt bra för oss, för Dansa blev superfin! Och hon var lättare att bryta från det spända. Att rida upp på berget var ett stort prov då hon brukar vara vädligt spänd och stoppig där. 
Vi tog galopp en och en halv gång upp för branta backen. 
 
Jag har sedan hjälpt Annika att släppa ut mjölkkorna som fick gå ut för första gången i år. Dom får sova inne om nätterna ett tag till tills vädret stabiliseras. Resten av dagen spenderade jag i farmors hus där Patrik, pappa, jag, Maggi och farmor fortsatte att rensa. Jag fick såklart med mig massor av saker hem även denna gång. Nu ska Viktor och jag se på första avsnittet av Rebecka Martinsson. Hoppas den serien är bra! Och inte allt för grym.. ;)
 
Sune tycker INTE om att vara i farmors hus nu när det är flyttkaos. Han vill ha ordning och red, precis som jag! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback