Återfall av vinter

Igår kom det ett par dm snö mitt i vår älskade vår. Det hade varnats mycket innan så jag hade planerat in Dansas vilodag. Hästarna stod förvånat och tittade i dörröppningen innan dom gick ut i hagen. Dansa tog ett litet ärevarv och rullade sig med efterföljande sprattel innan hon gjorde de andra sällskap vid maten. 
 
Även idag har det blåst, snöat lite ibland och solen har skinit någon kort stund blandat med alla moln. Ruggigt och kallt med mycket snö kvar på sidan av vägarna. Hanna och jag ändrade om våra markarbetsplaner och red ut istället. Hon till Eh och jag och Dansa till Hårga. Såna här dagar tycker jag det blir extra tydligt hur tråkigt det är att vi inte kan rida tillsammans längre. 
Lagom till vi var klara att ge oss ut så sken solen och vinden var helt stilla. Underbart! Tyvärr drog all äcklig vår-snö ner mysfaktorn. Jag stör mig otroligt mycket på snö som kommer efter att allt smält bort en gång. Det ser och känns lortigt och ofräscht. Får rysningar.
Tur jag hade trevligt sällskap i Dansa åtminstone! Hon var tittig och bjöd på lite extra tvärnitar idag pga snöklumparna längs vägarna. Haha. Hon fortsätter dock att vara positiv och protesterar inget. Det gick sämre med innertygel-tänket idag så jag funderade på att strunta i det, men så kom jag på att det endast är tredje passet jag jobbar så. Haha så typiskt mig! Nu ska jag fasen ge detta en ärlig chans. Jag tror verkligen på det och jag måste ju låta både mig och Dansa bli inarbetad i det innan jag tar något beslut åtminstone. Även om jag tyckte det var svårare idag så slutade med att bogarna var på plats och jag hade en ihopsatt Dansa under mig och det är ju resultatet jag vill ha.
Blev mest trav idag då jag har större chans där i hennes tvärnitar ;) Det är bra att jag blir "tvungen" till det ibland då traven är svårast ridmässigt just nu. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback