Aprilväder och kiropraktor

Jag har nog aldrig vart med om det typiska aprilvädret så många dagar i följd. Precis hela påskhelgen har det varvat mellan sol och snöbyar med blåst. Nu är påsken över och likaså vädret hoppas jag, och det verkar så på prognosen också. 
Viktor och jag kollade klart på kriminalserien Innan vi dör igår. Lite för grov för mig så jag har behövt blunda mycket och jag blir på så dåligt humör och alldeles svettig när det är folk som plågas och dör, så jag förstår egentligen inte varför jag utsätter mig för det. Under tiden var jag så upprörd att jag ett tag tänkte sluta titta, men såhär i efterhand så tyckte jag den var bra! Haha.
 
Dansa och jag var ute och busade i det förvirrade vädret igår. Dansa var pigg och glad, inga tendenser till stopp då heller och hon står inte emot minsta lilla i de första travövergångarna eller har dålig bjudning bortåt. Så komiskt att hon är finare att rida ute nu än någonsin, eftersom det fortfarande krånglar lite på banan. Skönt att det oftast är någon del som går bra i alla fall! 
Vi tog dressyrsadeln för jag hade som plan att försöka hitta ridningen i nedsittningen som jag har svårt för nu. Det blir en ond cirkel då Dansa är lite spänd när hon inte bjuder ärligt fram, så jag får spänningar när jag försöker sitta ner i det, vilket leder till att Dansa blir ännu mer stel och därmed också säger upp sig ibland för att det blir för obekvämt. När vi är synkade så har Dansa inte lika nära till sitt humör utan har lite överseende med mina missar, men då är det såklart mycket lättare för mig att rida avspänt också eftersom hon själv är avslappnad. Det blir en ond cirkel som är svår att ta sig ur. 
Nu rider jag lätt tills hon är "på plats" och sedan sätter mig ner eller gör halt och börjar trava därifrån, för det är lättast att starta nedsittning ifrån halt tycker jag. 
Ute är hon ganska tittig och dessutom väldigt pigg så jag får extra saker att hålla reda på vilket gör det lite svårare för mig, men efter en stund igår så hittade vi dit. Dansa var ihop i kroppen och hon var framför mig, och jag satt på rumpan, hade kontakt i tygeln och ett sug i handen. Känslan av att en motorbåt lättar i fronten och gasar iväg, Underbar känsla som jag saknat. Inga tendenser till att bli sur heller!
 
På eftermiddagen hörde kiropraktorn av sig och kunde komma. Bronzac har haft en låsning bak och inte vart helt ren. När han ändå skulle komma så ville jag såklart passa på att kolla igenom Dansa också. Han fick rätta till bäckenet som var lite snett på högersidan och lossa en låsning i höger bog. Dansa busade järnet när hon kom ut i hagen igen så hon kände sig nog väldigt lös och skön i kroppen. Haha. Det var inga stora saker men Dansa blir så arg när Tommy ska kolla igenom de onda, när han sedan ska rätta till det så är hon väldigt obrydd och efteråt drar hon en djup suck och tuggar. Älskar att se hur nöjd dom blir efteråt och hur sladdriga musklerna blir. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback