Ta tjuren vid hornen

Igår kunde Hanna åka med oss i bil igen så jag passade på att ge mig på Landavägen. Där vi blev stående länge åt båda håll pga rådjur sist. Hon traskade på jätteduktigt från gården och över åkern. Lite motigt längs asfalten men inga större bekymmer. Egentligen gick det riktigt bra hela vägen till långbacken inne på Landavägen. Strax innan backen ville jag börja trava och då blev hon direkt väldigt spänd och tittig. Jag fokuserade bara framåt men hon blev irriterad på att jag inte lät henne dona med sitt och började tvärnita. Så fort jag lade på skänklarna tvärnitade hon så jag fortsatte naturligtvis och med ett lätt stöd i munnen.
 
Annars brukar jag kunna släppa på tyglarna och låta henne välja gångart själv, och mest sitta stilla bara hon rör sig framåt. Men nu har jag så pass bra koll på läget att jag måste ta igenom detta bekymmer också, för hon har börjat använda det som ett vapen när hon inte vill jobba. Lurefaxen!
Vid mitten av backen hade hon surat ihop helt och jag fick snurra henne några gånger i typ 3 omgångar innan hon gav med sig och accepterade att gå fram för mina skänklar i den fart jag valde och med kontakt i munnen. Så skönt när proppen släpper! Det var obehagligt där en stund för hon backade ner mot en slänt med mycket sten, men hon tog dock sitt förnuft till fånga och gick upp på vägen igen innan hon hamnade bland dem. 
 
Vi red till grustaget och höll igång i trav (lite galopp) nästan hela tiden det inte gick nedför. Hon var bitvis väldigt spänd och tvärnitade någon enstaka gång men vi blev inte stillastående mer. På hemvägen galopperade jag så mycket som möjligt och red de där kraftiga tempoväxlingarna jag börjat med. Det har gjort henne mer vaken för hjälperna redan faktiskt! 
Påväg ned för långbacken spände hon sig och började stirra igen men jag avledde henne hela vägen med skänkelvikningar, öppnor och böjningar åt alla håll och kanter. Så fort jag slutade så stirrade hon igen, men annars slappnade hon av väldigt fint. Resten av vägen hem var hon fortfarande väldigt pigg men ändå jättefin och mjuk i kroppen. Svarar hur bra som helst åt sidorna just nu.
 
En till väldigt lyckad och positiv uteritt! 
 
Dansa stretchar när hon känner sig stel, har tråkigt eller försöker smita undan hovkratsning.. ;) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback