Pay'n jump - Bollnäs

I måndags var vi som sagt till Bollnäs och hoppade. Det var utomhus där vi har tränat en del dressyr på somrarna, nu var det ju dock väldigt länge sedan och eftersom vi aldrig hoppat där förut så var det som ett "nytt ställe" för Dansa. Perfekt! 
Hon var inte alls lika på som i söderhamn på framridningen, men ändå pigg och glad! Hon var lite mer lättkontrollerad bara och det skadar ju inte ;) Det var en hemskt rörig framridning dock så jag hoppade några språng på räcke och oxer och sedan försökte jag bara hålla mig undan. Hon var rädd vid ena hörnet för det låg en gammal lövhög utanför staketet som prasslade när det flög sand. Försökte göra så lite affär av det som möjligt. 
Framhoppningen gick bra förutom några omtramp på oxern när jag skulle ta det sista gången, så vi fick göra om och göra rätt några gånger innan det satt. 
 
80cm - 0 fel
Dansa tvekade inget påväg in på banan och väl där inne så travade hon avslappat runt. Banan är så stor och det fanns inte mycket att titta på, förutom en hög med bommar som hon skyggade för under hoppningen. Det var heller inga titthinder. Dansa hoppade hela banan utan minsta lilla tvekan och kändes så glad och säker! 
 
Hoppade inte fram något mer eftersom det var så kort tid emellan starterna och jag ville inte riskera att sänka vårt självförtroende när det gått så bra på banan.
 
90cm - 0 fel
Vi fick vända lite precis utanför banan och Dansa stod helt avslappnat och sov då, men väl inne på banan blev hon pigg och sökte hinder. Precis vad jag önskar - avslappnad och lugn men ändå pigg och framåt när det gäller :)
Även denna gång hoppade hon banan prickfritt, vi fick korsgalopp i någon sväng och slog i ett hinder. När jag sedan sakta av till trav efter målgång så siktade hon ändå in sig på ett hinder. Haha gud vad jag blir lycklig av den här inställningen! Jag hoppas verkligen att jag lyckas bevara den för all framtid! 
Vi fick chansen att ha kombination på denna banan och jag tog den såklart! Två räcken med ett galoppsprång emellan och Dansa tog det lika bra som på träning. Mest bra för mig att få ha gjort det på "tävling" ;) 
 
 
Hon tog i lite extra på första hindret i 80-rundan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback