Inte bra

Dansa började ojämnt på ridpasset igår med men när hon var ordentligt uppvärmd så slutae taktmissarna att komma och hon blev hur fin som helst! Hela tiden var hon positiv och pigg. Vi red igenom alla vägar i LA:1an och till och med höger förvända gick bra. 
Jag kunde böja åt alla håll, öka minska steglängden, göra halt och direkt in i trav utan några konstigheter. Så jag trodde verkligen att hon blivit bra. Men så provade jag att rida iväg i "hoppgaloppen" och skutta över ett räcke, och då kände jag det där lilla motståndet som jag kände i onsdags. 
 
Idag hade jag väldigt ont i magen och var sjukt nervös inför att se hur hon skulle röra sig. Planen var att rida, eftersom vi inte sett någon hälta när hon sprungit på rakt spår. Men så kom jag på att jag såklart ska lina henne på hårt underlag. Fattar inte varför jag totalt glömt bort det tidigare?! Började i vänster varv och hon var väldigt tydligt halt. Bytte varv där hon var mycket bättre men det syntes även där. Jag kunde inte avgöra om hon haltar på höger också, eller om det bara var det vänstra som störde även i det varvet. Vissa bitar såg hon väldigt fin ut där åtminstone. 
Jag antar att de stunder hon gått bra i ridningen har vart då jag jobbat in bakbenen och avlastat fram litegrann? Hittar fortfarande ingen värme eller svullnad varken i hov eller ben. Men har däremot glömt att känna på pulsen. Jag kände med en visitertång idag men kunde inte avgöra om hon reagerade något. Hon ryckte till ibland, men det kan hon göra annars också om jag donar med något annorlunda, så det behöver inte betyda något. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det bara är en hovböld eller stengalla! 
På torsdag har vi bokat tid på kliniken här i Bollnäs så jag hoppas dom kan hitta problemet, och att det inte är något allvarligt.
 
Sune och jag var hos veterinären idag men där var det inte så dåliga besked i alla fall. Lilla skrutten var så duktig och bet ihop fast det var läskigt och obehagligt ♥
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Hej, det stämmer. Han såg ut ungefär som att han brutit ryggen! Iochmed att det var en bakhov, och stenen satt i tån, så ville han gå på "hälen" så att säga. Och han var rejält halt! Fanns inte på kartan att det skulle gå att värma ur.
Lycka till med Dansa :)

2016-05-31 @ 10:25:10
URL: http://ryttargladje.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback