I fredags

Då var Dansa och jag ute och red ensam igen, fast denna gång var vi utan bil-reserven också! Jag hade dock Hanna i stallet redo att rycka ut ifall jag skulle köra fast ;) 
Vi red till renarna och Dansa stannade direkt utanför gården även denna gång, men precis som sist så behövdes bara en snurr innan hon traskade på framåt igen. Sedan traskade hon på hela tiden med mer eller mindre bjudning. Hon var väldigt spänd bitvis, åt båda håll så tyvärr så blev det bara en riktigt kort galopp. När hon är så spänd så blir det lätt bara slängtrav av galoppen och jag har inte tillräckligt med balans för att sitta ordentligt då det ofta kommer tvärnitar och kast i de situationerna. Håller jag mig istället till trav då så kan jag många gånger korrigera henne precis innan det händer och det är ju mycket bättre.
 
Vi mötte n traktor med vagn på avfart vilket gick jättebra. Sen kom en till traktor fast utan vagn när vi stod på en annan avfart och då blev hon rädd eller "rädd". Det är lite som att singla slant det där med trafik och Dansa. 
Hon var rejält pigg hemåt men inte så som tidigare och jag fokuserade på öppnor åt höger, eftersom dom krånglat sen vi hade skänkelvikningsproblem. Hon fattar inte galopp nu men hon böjer bara huvudet åt sidan och vill springa rakt fram med bogen och kroppen. Så jag övade på att få igenom sidvärtes där utan att få en skänkelvikning åt sidan och efter ett tag gick det riktigt bra! Vi fick äntligen till lite vettig öppna åt höger för första gången på ett bra tag. Det är ju tyvärr mitt svåra håll. Jag gör inte alltid rätt så Dansa blir garanterat förvirrad av mig, samtidigt så hon ibland inte förstår fast jag gör rätt heller, men vi kämpar på tillsammans! Huvudsaken är att inte bli hård i handen och frustrerad och det tycker jag att jag är duktig på att inte bli faktiskt. Dansa har lärt mig den hårda vägen, att det är fel väg att gå ;) Vilket är bra!
 
Det var underbart väder och vi önskade att Hanna och Winston var med oss! 
 
Natten som var sov dom ute för första gången i år och Annika tog in dom i morse. När jag kom till stallet så låg Dansa och sov. Bra uppladdning inför hoppträning!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback