Hoppträning 1 maj

Sista april igår och det firade vi med att äta middag hemma. Viktor fick i alla hjärtans dag present att jag skulle laga kycklinggryta till honom, en av hans favoriträtter. Sedan åkte vi bil i skogen resten av kvällen med mamma och Anders. Såg 8 älgar och några rådjur, men ingen björn.
 
På förmiddagen idag så hopptränade vi i Spännars. Dansa hade inte överskottsenergi idag som tidigare, troligtvis så kände hon av vår galoppträning i branta backar i förrgår. Men hon var heller aldrig seg utan egentligen ganska lagom. Red med de korta sporrarna idag, har haft de långa sen i höstas då jag lättare kommer åt henne med dom, såklart. Men nu när hon haft så bra bjudning så kände jag att det inte behövs och det stämde bra. 
 
Hon svarade framåt lite dåligt precis i början men innan uppvärmningen var klar så var det helt borta. När vi sedan började hoppa så lade hon i en växel till. Vi hoppade 3studs på en V-linje med lite olika varianter. Ett räcke på medellinjen vilket jag tycker är så svårt och sedan en linje med två oxrar och 4 språng emellan. 
 
Dansa hoppade allt utan att blinka och gjorde aldrig några omtramp så även fast hon inte var superpigg så höll hon en mycket högre nivå än förra året. Sista gången vi red på oxer-linjen så blev allt bara helt perfekt. Jag gasade igång henne lite innan då vi kom i kors gången innan och fick långt ut, och sedan när jag styrde upp mot hindret så satt hon på rumpan och jag hade henne framför mig så vi flöt igenom linjen helt obemärkt. Bra förklaring va! ;) 
 
Det enda jag inte var nöjd med idag var att jag fick svårt att få med mig bogen genom svängarna, hon flöt ut och då kom vi som en ostkrok mot hindren. Fast det ser inte så illa ut som det kändes insåg jag när jag tittade på filmerna.
Annars måste jag börja rida ihop henne mer så hon sätter sig bättre och inte bara "faller" över hindren. Tycker ändå hon hoppade bättre genom studsen idag än tidigare i år när jag bara släppt henne. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback