Hopptävling i Söderhamn

Igår var vi tillbaka i Söderhamn för andra gången i maj. Denna gång en lokal hopptävling, vilket i var vår andra riktiga hopptävling!
Dansa och Lukas fick sova inne fredag natt och Dansa var ett riktigt monster i stallet innan vi åkte. Hon stod inte stilla en sekund och jag blev lite stressad, vilket bara gjorde henne värre. Några djupa andetag senare så var benskydden på och Dansa skyndade sig snabbt in i transporten - till moroten ;) Under bilresan och innan vi lastade ur på tävlingsplatsen så åt hon hö riktigt duktigt faktiskt, annars brukar hon bara ta någon nypa då och då. Vatten drack hon två gånger under dagen också, även om hon lekte mest. Kissade mellan klasserna i gräset och var så himla lugn och snäll att ha och göra med. Hon börjar bli världsvan. Haha. 
 
Vi kom dit en timme innan första start vilket blev perfekt. Skrittade fram henne för hand i ca 10 min och satt sedan upp och red 30min innan första start och sedan 15 min innan andra start då vi bara behöver väcka upp oss igen. Dansa var riktigt fin på framridningen. Lite framtung till en början men jag fick upp henne bra i fronten faktiskt. Traven var lite halvspänd men galopperna var helt underbara. Hon ville galoppera hela tiden och jag lät henne hållas. Det är ju ändå den gångarten vi använder bland hindren tänkte jag. Massor av tempoväxlingar som hon tog superbra. Hoppade fram på en 8 på lilla hindret och sedan ca 2 språng var på räcket och oxern. Glömde att rida ihop henne framför hindren (hade bara "framåt genom svängarna" i huvudet. Haha) så vi hoppade av lite för tidigt de flesta gångerna. Men det blev inget extremt som tur var. 
 
80cm - 0 fel
Dansa traskade glatt och självsäkert in på banan och skrittade runt bland hindren. Det stod ett hinder på samma ställe som hon vägrade ut sig förra året och stannade en gång på i första klass sist vi var där. Hon var avslappnad och gick inte emot skänkeln en enda gång på hela dagen. Det fanns inte ens ett uns till motvilja när vi red förbi ingången. De två första hindren hoppade vi av för stort på innan jag skärpte mig och satte henne mer på rumpan. Vips så var vi klara och felfria hur enkelt som helst! 
 
90cm - 0 fel 
Framhoppningen satte vi ett perfekt språng på både räcke och oxer. När jag gick banan tyckte jag att hinder nr 4 och nr 8 kändes högre än 90, inte läskigt höga, men höga. Även nu gick hon in på banan full av självförtroende och följde bara mina anvisningar. Det var som att hon sa - Visa mig bara vägen så sköter jag resten! 
Vi bytte till och med galopp innan start! Det har vi typ aldrig lyckats med.. bak kom ett galoppsprång efter men nu ska vi inte vara petiga. Det var en ny bana och den flöt på lika enkelt som i 80. Den här gången hade jag tagit tag i min ridning, dock lite väl mycket så jag backade in i några hinder istället. Suck vad svårt det ska vara med lagom! Haha. Vi kom riktigt nära på 6an men annars var det inga katastrofer alls. Ännu en felfri runda och vi åkte hem med två rosetter och plaketter, samt en stor LYCKA!! 
 
Det bästa med den här intensiva hoppmånaden är att Dansa har förstått grejen med hopptävling, att hon känner sig trygg och tycker att det är ROLIGT! Jag kan inte med ord beskriva hur lycklig det gör mig. 
 
Nu har vi ridit 6 klasser i år (alla nu i maj) och haft 5 felfria runder och en med 4 fel. Inte illa av oss tycker jag!
Nästa hopptävling är inte förrän i slutet av Juli och då kommer jag bara anmäla mig till 90cm och sedan efteranmäla till 1m om allt känns 100% bra. Jag gick banan i 1m igår och det var bara ett hinder som kändes läskigt högt, resten var höga (!!) men rimliga ;) Vi kommer ju hinna träna mycket innan dess så kanske vi vant oss mer med höjderna om det fortsätter att gå så bra som det gjort hittills med all hoppning i år. 
 
Nu ska jag sova efter en lugn och skön helg med en jobbig kväll då ännu en etapp i Bronzacs ålder måste lösas och accepteras. Fy för att djuren blir gamla. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback