Höjdrekord

Dom sov som sagt ute natten till söndag och jag som vart lite orolig att Dansas roliga energi ska försvinna när det blir varmt och hon ska sova ute. Annika tog in dom i morse  och Dansa låg och sov när jag kom dit. Någon trötthet fanns det dock inget tal om i ridningen. Så himla glad för det!! 
 
Vi red fram på stor volt med två kryss på varsin sida och Dansa lanade många gånger i rätt galopp även åt höger, vilket är det svaga hållet. Jag kunde forma henne bättre än vanligt runt innerskänkeln och det underlättade väldigt när vi sedan red 3 kryss på serpentinbåge. En övning vi aldrig lyckats speciellt bra med. Men nu gick det som smort! Dansa hade eget trygg genom svängarna och tog tag i hindren och det gör ju allt såå mycket lättare. 
 
Vi hoppade även en 4studs, en långsida med räcke - 4 - räcke och sedan en fristående oxer och en solfjäder. Första gången vi red på oxern tvärstannade hon och jag blev överraskad. Det var röda murdelar under en bom och skugga framför, men hon brukar inte stanna så om hon inte är lite småsur. Vi red på igen och då bromsade hon upp innan och tog ett skutt över så sen tittade hon inget mer på den. 
 
Vi fick avsluta att hoppa en bana där björkräcket och solfjädern låg på 1,10 (!!!) och oxern och rosa räcket låg på 1,05. Vi har bara hoppat 1.10 någon enstaka gång och då har det vart ut ur en kombination. Enkelhinder är mycket svårare och läskigare! 1.05 har vi nog aldrig hoppat enkelhinder på heller tror jag. Men Dansa är så himla härlig och lätt nu när hon tar tag själv och vi kan hålla bra galopp genom svängarna så det var inte alls läskigt! Vi rev ett hinder som Viktor var tvungen att lägga upp, så han kunde inte filma solfjädern, oxern och ena vändan på räckena! Så synd för jag hade väldigt gärna velat se språnget över oxern framförallt. 
 
Lyckad och roligt träning! Nu vilar vi oss i form till Pay'n jumpen på måndag med uteritter och kanske något lätt paddockpass. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback