Ensam uteritt nr 3 + töm

Även igår när jag red ut så åkte Hanna med i bil. Det var riktigt kolsvarta moln påväg emot oss när vi red iväg så jag var lite orolig först att det kanske kunde komma åska.. men bestämde mig för att ta risken då den borde vara väldigt liten den här årstiden. Och regn har vi inte dött av tidigare, så det gör inget. Molnen bytte dock riktning så vi klarade oss helt. 
 
Igår stannade hon faktiskt inte samma sekund som jag styrde höger utanför gården, utan gick ca 1m ;) Alla framsteg är bra framsteg.. Haha. Jag behövde bara snurra henne ett varv i två omgångar och sedan gick hon mot Hårga, om än lite motvilligt. Därefter behövde jag inte snurra henne något mer. Vi red upp på berget galopperade i den branta, långa backen. Eftersom Hanna var med en bit bakom så vågade jag fortsätta nästan hela vägen till vändplanen trots att jag tycker det är lite läskigt så långt in i skogen "ensam". Det fanns flera riktigt bra backar både bortåt och hemåt så jag gillade den där vägen mycket. Dansa var väldigt spänd bortåt så jag red bara på framåt och ibland blev det trav och ibland galopp. 
Hon var lika pigg på hemvägen som vanligt just nu, trots att hon borde känna rejält i musklerna efter de där backarna. Toktrollis! Bara lite svettig under sadelgjorden när vi kom hem. 
Tror inte ens jag behöver beskriva hur underbart skönt det känns att det verkar som vi löst uterittsproblemet! 
 
Idag gick vi till paddocken och hon fick jogga i trav och galopp på töm. Hon var väldigt fin och frustade sig igenom hela passet i vänster varv. I höger har hon lite svårare så där kom vi inte till riktigt samma avslappning, men vi glr framsteg där med. Superroligt! Hon traskade utan försök till att smita undan i vattenpölen idag också. Även fast det syns tydligt att hon blir obekväm.
 
Vi släppte ut kossorna idag och Dansa blev väldigt brydd av det när vi gick förbi. Stod och stirrade på dom en stund, var helt stenhård i varenda muskel och försökte rymma. Hon stannade inte och vägrade gå utan det var jag som inte lät henne förrän hon slappnad av lite. Det kom 6st motorcyklar av alla dess slag men alla var snälla och hon reagerade inte på någon, inte på alla bilar som åkte heller. Däremot så kom en bil med hästtransport och den gnisslade och skramlade så Dansa kastade sig åt alla möjliga håll och jag var glad att jag hade tömmarna, för annars hade jag nog tappat henne. Blir så arg och besviken när dom inte kan stanna sånna gånger?!! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback