Dressyrträning

Gårdagens dressyrträning gick superbra. Uppvärmningen, som jag sköter själv, gick dock inge vidare och jag har allmänt svårt att få till den. Dansa blir pigg och springig, lite framtung och jag blir hängande i händerna och börjar bromsa. Fel fel fel. Jag är fullt medveten om att jag ska rida igenom det framåt, men ändå så är det så svårt! Jag har blivit så pass dressyrnörd nu att jag inte får till det helt förrän jag sätter mig ner i sadeln. Skrev jag ens det där nyss?! Haha
Jag måste be Patrik att hjälpa mig under uppvärmningen så att det inte tar så lång tid innan vi hamnar rätt.
 
Träningen började vi med fattningar från skritt på stor volt. Jag fick också lära mig vad understödjande skänkel betyder. Fot = gas och vad = understödjande. Dansa har gett OK till att fatta galoppen med foten men sedan är det big no no att ge annat än understödjande, annars går hon emot. Ibland känns det som att det är Dansa som utbildar mig istället för tvärtom.. haha. Vi hjälps åt! 
När jag skötte mig så gjorde Dansa fina fattningar åt båda håll. Hon slår sig fri fortfarande men det är bättre tryck i fattningarna och hon gör dom fast jag sitter tillbaka mer så snart kan vi nog jobba bort det. I vänster varv har det strulat lite med fel galopp i skritt-fattningarna men igår satt alla utom en. 
 
Sedan gick vi över till enkla byten, som vi bara testat lite kort en gång i vintras. Nu gick det mycket bättre och hon blev aldrig sur = jag skötte mig ;) Provade också LA:1ans förvända och den högra kärvade som vanligt. Ena gången blev det inget men andra gången hann vi nästan hela vägen och jag var snabb som attan att sakta av när jag kände att hon började falla isär. 
 
I traven red vi skänkelvikningar som gick super åt båda håll. Mellantraven klonkade vi lite sko och dom var lite lama såg jag på filmen sedan. Fick avsluta med att trava runt fyrkanten i den högre formen och P var på mig om att sitta upp hela tiden. Jag hittade en bättre sits än vanligt och då travade hon fint minsann! Patrik berömde henne massor. Så himla roligt! Jag kan känna hur det kändes fortfarande, så jag hoppas kunna hitta den där sitsen själv också. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback