Dressyrgalopp

I måndags var vi på dressyrträning på Nytorp. Patrik brukar nu för tiden fråga vad jag vill öva på (vilket framsteg, då vi länge hade viktiga och självklara saker att få ordning på) och jag tycker det är svårt att välja ut något eftersom jag vill bli bättre på allt! :D Men den här gången bad jag om att få fokusera på galoppen då underlaget i kyrkpaddocken inte riktigt tillåter det, och på uteritterna blir det väldigt lite och dålig kvalite på galoppen just nu. 
 
Vi galopperade nästan hela lektionen och började med vänster där hon fick galoppera på framåt och genom kroppen ordentligt. Efter några minuter så började jag samla ihop den något. Lite klurigt då jag måste vara snabb med skänklarna och verkligen komma ner ordentligt i sadeln. Det sistnämnda fick jag till på riktigt för första gången idag och wow vilken härlig känsla det gav! Jag bad honom också vara stenhård med min sits och när jag fick bak axlarna och använde magen så kom jag ner i sadeln helt. Vi blev mer sammansvettsade och jag kände galoppsprången mycket bättre. 
 
I höger varv så fick jag som vanligt jobba med kort, mjuk yttersida och leda med inner hand för att få ut rumpan på spåret. Det är svårt att få till utan att hon svänger in på böjt spår tycker jag. Jag ska ju samtidigt hålla igång galoppen, styra, räta upp axlarna och göra 3stegs förändringarna.. pust! haha. Vi provade att samla ihop lite smått även i denna galopp men hon blev fort trött och orkade inte. Så vi avslutade, nöjda och glada.
 
Fick också vara noga med att inte låta henne falla fram och tappa stamp i galoppen på kortsidorna. Vilket jag lätt gör.
 
Blandade in lite trav i den högre formen också.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback