Både bra och dåligt

Idag var vi ensamma i stallet och red ut själv, utan någon reservplan. Hon började med att traska av gården utan att behöva snurra, för första gången sedan problemet startade. Hon var dock tveksam, men gick! Fick snurra några gånger på åkern och uppe på sista biten av asfalten då dom höll på med någon illalåtande maskin vid första gården, som hon blev rädd för. Sen travade vi ganska omgående och hon bjöd famåt jättebra trots att hon tittade lite. 
På raksträckan nedanför fårhuset stannade hon någon gång då dom grejade i huset vid infarten till berget. Traskade dock på nästan omgående tills vi kom till åkern innan korsningen, där en traktor stod på och någon plockade sten. Fick snurra ett varv men sen smög hon sig förbi. Därefter traskade hon på helt ok tills vi kom till renarna. Jag ville fortsätta då hon var på bra humör så vi vände inte förrän precis bortanför sågen.
 
Tappade bjudning direkt vi lämnade senaste tidens vändningspunkt och fick snurra lite vid hembygdsgårdens korsning där en lastbil stod. Traskade sedan på till vändningen med bara något stopp. På hemvägen stannade hon och spände upp sig för något vid gården (vilket hon gjort många gånger förut då bla katter sitter i träden). Jag fick snurra ganska många varv då och hon backade ner lite i diket en gång, men efter någon minut så gick hon förbi spänd som en stålfjäder och hoppade till för spöken överallt. 
 
Resten av vägen hem travade och galopperade vi så mycket som möjligt. Spänd bitvis men jag fokuserade bara framåt och försökte ha henne i låg form vilket lyckades stundtals. Hon var väldigt pigg! Vi galopperade upp vid blå/vita utan tvärnitar (var ett tag sedan det gick. Hehe) och sedan tog vi en galopp in mot timmerhuset, och sedan upp vid fårhuset. Galopperna var energiska men ändå väldigt fina och lättkontrollerade. Jag tempoväxlade med tydliga skillnader. Ska lägga in det mer, då jag ofta gör så mjuka skiftningar. Vill ha mer action i dom.
 
Stretchade henne mycket med skänkelvikningar och öppnor i skritt och trav och hon gjorde dom riktigt bra. 
 
Några meter innan vi skulle sakta av för sista gången vid loppisladan, så flaxade en pressening upp framför oss, så Dansa gjorde sin berömda tvärnit med helomvändning så jag hängde riktigt riktigt löst. Men lyckades kramla mig fast! Haha. 
 
Trafik:
En bil åkte förbi på grusväg och sedan åkte två bilar på rad med varsin släpvagn om oss längs asfalten på hemvägen utan problem. Dom lät dock inget. På asfalten bortåt mötte vi flera bilar utan problem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback