5% bra

I onsdags när vi lämnat av Dansa efter träningen och åkte hemåt så började det gnissla och tjuta från främre delen av bilen. Dagen efter lät det till stallet men sedan var det tyst när jag körde den till brorsan. Han hittade inga fel och den har inte låtit något idag, så nu är den friskförklarad! Troligtvis en sten som fastnat i hjulet. Bra fel som lagar sig själv!
 
Imorgon åker vi till Söderhamn för hoppning igen. Denna gånge en lokal tävling så de vita ridbyxorna åker alltså på. Fult med kavaj under säkerhetsvästen, men det får nog bli det ändå. Tror jag.
 
Blev ett checkpass i kyrkpaddocken idag som gick dåligt till 95% men de sista 5% kändes tillräckligt bra för att få med en bra känsla inför imorgon. Gjorde det svårt för mig då jag valde dressyrsadeln (hoppsadeln var redan putsad. Hehe) och bara ridskor utan chaps. Hej kom och hjälp mig vad jag fick spagettiben! vilket ledde till att jag spände mig och drog upp knäna, vips så hade jag knappt någon kontakt med stigbyglarna. Sen att jag ska vara så envis och vägra korta dom hjälper ju inte mycket. Inte dölja symptomen, lös istället problemen. Eller hur säger man ;) Haha. Dansa var spänd från det att vi lämnade gården och det satt i tills de där 5% typ. Nästan.
 
Jag ledde henne till paddocken och hon gick som en stålfjäder. Jag hade musik på vilket kanske påverkade? Insåg mina begränsningar och stängde av innan jag satt upp ialf, då vi hade tillräckligt med prövningar såhär dagen innan tävling. När vi skulle gå in på gården vid paddocken så for hästarna intill runt som räser-räkor värre än vad jag någonsin sett. Dansa blev brunstig och började hoppa runt och lätta i fram och slå med sina framben. Efter ett tag lugnade dom sig så jag vågade gå förbi. Man måste gå långt precis vid staketet.
 
Inne i paddocken skyggade hon på långsidan mot stallet och hela bortre delen, och hästarna i hagen där drog en liten vända ibland. Jag försökte ignorera det och bara rida på enligt min plan och smyga mig närmare när det var läge. Ibland gick det, ibland blev det bara spänt. Huvudsaken var att hon bara stannade en gång. 
När jag tvingade mig själv att slappna av och komma ner mer i sadeln så gick det i alla fall bättre. Red lätt och jobbade på med att böja henne åt båda håll och rida 3stegen. Hon blev halvfin bitvis ganska fort ändå,(och jag vet att mycket av spändheten berodde på min sits så jag hade lite överseende tills jag fått ordning) men sista minutrarna på våra 15-20 så var hon riktigt fin, avslappnad och framme för skänklarna. 
 
Spöregnade när vi lämnade stallet och började igen när vi skulle gå hem. Sen blev hon badad och det sista fixades inför imorgon. Hon sover inne i natt eftersom vi åker så tidigt imorgon och magen behöver vila lite från allt gräs, så hon orkar hoppa! God natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback