Kvalité istället för kvantité

Det snöar mycket och kommer byar med stark blåst som gör att det bara yr, så jag beslöt mig för att ge Dansa vila idag. I år blir Dansa 6 år och jag kommer därför öka hennes träningspass från 5 till 6 dagar per vecka. Jag har dock beslutat mig för att låta kvalité gå före kvantité vilket innebär att jag inte kommer gå in för de här antalet dagar med blodigt allvar. Jag har alltid haft nästintill tunnelseende angående riddagar under tiden med Bronzac, men nu har jag insett att det inte är antalet aktiva dagar som avgör om hästen blir hållbar eller ej, utan det har minst lika mycket att göra med kvalitén på träningen. Bronzac är ju i och för sig ett bra bevis på att mitt lite smått hysteriska krav på 6 dagars arbete per vecka har fungerat bra. Han är ju ändå snart 25 år och still going strong. 
 
Men Dansa har ett psyke som är raka motsatsen till Bronzacs vilket innebär mer hyss och bus och skör motivationsgräns. Speciellt den här tiden på året så kräver hon ridning och ridning kräver vissa förutsättningar för att bli bra. Så bra som jag kan göra det alltså ;) Bronzac kunde jag alltid slänga mig upp på barbacka och bara skrota runt på en sväng, så hade vi rört på oss i alla fall. Dessutom så har jag ingen medryttare på Dansa vilket jag i princip alltid haft en dag i veckan hos Bronzac. Jag har lärt mig otroligt mycket de senaste åren och lär mig så himla mycket hela tiden nu med då jag frågar och läser på om det mesta. Det känns skönt nu när jag börjar känna att jag har lite mer koll på vad jag sysslar med i grunderna i ridningen och är mer trygg i hur jag vill lägga upp saker och ting. Känns så skönt att slippa vara lite vilsen som jag vart under tiden med Dansa, då allt vart så nytt med unghäst. 
 
Hur som helst så fick Dansa vila idag då vi inte ville ge oss ut på trafikerade vägar pga halka och dålig sikt för bilarna. Vi hade kunnat rida fram och tillbaka hemma på vägarna, men vädret skulle bli lite bättre imorgon och resten av veckan så vi rider då istället. Hoppas på att det inte blir för mycket snö nu när den äntligen kommer och att vi hinner före skotrarna så att vi kan ta en galopp i lössnön på åkern! 
 
Vi satte på Winston tolkselen idag istället så jag kunde åkta madrass efter. Väldigt snöigt men så himla mysigt och roligt! Winston älskade det också. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback