Inte så kallt?

Mina jobbtider ändrades idag så att jag kunde hänga med Hanna ut och rida. Min temperatur i bilen visade -16 vid stallet medan Hannas visade -18. Det ena funkar att rida i, men det andra ligger på gränsen till för kallt. Jag valde att tro på min bil, haha. Det kändes inte alls farligt när jag var på höskullen. 

Vi klädde på hästarna och gav oss ut. Planen var en kort och lugn runda men den slutade superduperkort. Hanna hade inga täckbyxor och frös redan från start. Jag kände att det var riktigt kallt, men klarade mig bra. Vi skrittade en sväng hemma innan vi gick ut på skolåkern i djupsnön. Hästarna fick pulsa i skritt 1½ varv innan vi travade en sträcka. Sen travade och galopperade Dansa och jag 2-3 varv till innan vi skrittade av dom på vägarna igen. Så himla synd att skotrarna har förstört åkern genom att åka kors och tvärs. När vi åkte från stallet en stund senare så visade det sig att graderna minskat några snäpp till och låg runt -20 så det var inte konstigt att kinderna var lite frusna.
 
Jag har ju längtat efter att få rida i lössnön och det är verkligen härligt! Dansa tyckte dock att det var riktigt tungt då hon fick ta i ordentligt med höga knälyft. 
 
Med Bronzac i paddocken för något år sedan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback