Tredagars

Trots hoppträningen i fredags så har Dansa fått gå två hårdare pass på åkern nu lördag och söndag. Hon brukar annars alltid gå max två dagar med hårt arbete på rad och även aldrig på bana tre dagar efter varandra. Men hon var sjukt speedad på hoppningen i fredags och det är stenhårt på vägarna så hade vi ridit ut så hade det bara blivit skritt. Jag hade ju kunnat ge henne lugnare pass på åkern också men jag beslutade att vi skulle köra på och kunna rida lugnare imorgon och sedan vila på tisdag. Sagt och gjort! Dyngsur matte och faktiskt lite svettig häst trots minusgrader. 
 
Jag vill verkligen få bra pass på bana i "dressyrarbetet" även med hoppsadeln och utan sporrar, så jag ska kämpa vidare lite till. Båda passen har vart katastrofala de första sisådär 10 minutrarna, men sen har vi faktiskt tagit oss igenom spärren på riktigt och Dansa har blivit kvick, superpigg och den arbetsmyra jag älskar! Hon har dock inte stannat och surat i princip någonting utan den dåliga känslan har vart pga stooooora, låååångsamma steg som ger mig inre panik och jag kan inte svänga utan att hon ramlar på bogarna och tappar farten. 
 
Men nu tror jag att jag kanske är ett steg närmare receptet till den härliga Dansa! Vi har aldrig ett dåligt ridpass i dressyrsadel, nedsittning och sporrar längre så jag VET ATT DET GÅR. Och att det inte har något med dagsform eller underlag att göra, utan det är min ridning. Jag vet hur jag ska bete mig i dressyrsadeln men det blir fel och svårt att hitta rätt känsla i allt när jag sitter i hoppsadeln. Livet som oruttinerad! 
 
De här två dagarna har vi tagit oss över tröskeln när jag satt mig ner i sadeln och hittat till "dressyrtraven"/dragläget och sedan ridit skänkelvikningar, slutor och mindre volter. Detta gör att vi blir tvungen att rida ihop oss och jobba. Annars brukar jag inte börja med "svårare" saker förrän vi kommit till rätta i kvickheten, utan hållit oss på raka eller stora vägar. Det här låter ju ganska logiskt nu när jag tänkt på det och jag hoppas att det är en lösning? 
Jag tycker nu att slutor är lättare än öppnor, för dom dyker och lätt i om hon inte är "där" medan hon skjuter under baken lättare i slutorna. 
 
 När det hade släppt igår så fokuserade vi mycket på högerfattningarna som vi båda lätt slarvar i, men dom blev riktigt fina efter ett tag. 
Idag red vi två stora åttor med förvänd höger galopp och hon gjorde dom så stadiga och säkra! 
 
Annars gjorde vi det vanliga, tempoväxlingar, övergångar, skolorna och skänkelvikningar. Allt var riktigt bra och Dansa var så pigg och glad! 
 
Hanna Edling satt upp och red en stund i slutet idag. Hon har bara ridit henne en bit på en uteritt i Spännars för något år sedan. Hon red Dansa jättebra och det var roligt att få se henne från sidan. Jag satt uppe på Winston och gudars vad liten hon ser ut därifrån. Haha! 
Hanna tyckte hon var fin! Det var länge sedan hon hade ridit en "sån här" häst, vilket jag inte vet riktigt vad hon menade med, men jag hoppas det var positivt. Haha. Hon fortsatte medan vi skrittade av dom till verkstaden och vände också och Dansa skötte sig så bra, skvätte till någon gång bara. 
 
En liten rolig grej bara. Jag kom på igårkväll att jag skulle fråga Hanna ifall hon ville testa Dansa lite idag, men så ångrade jag mig lite flera gånger endast av den anledningen att jag ville rida själv. Att jag inte ville missa ett ridpass liksom. Hur larvigt?!! HAHAHA Jag rider ju henne varenda vareviga dag året runt, i princip. Skulle kunna tolkas lite sjukt, men jag väljer att se det som positivt ;) - att jag tycker hon är så rolig att jag inte vill missa något! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback