Stark förvänd

I måndags red Dansa och jag ut på grusvägarna som återigen är täckta med blankis. Det blåste rätt rejält i vindbyarna men det var aldrig obehagligt. Vi red till kullen bortanför sågen och Dansa var fin! På hemvägen blev hon väldigt pigg och lite spänd så en gång när hon tittade till på en sak, tvärnitade och hoppade åt sidan så gled vi på isen och jag blev påmind om hur halt det faktiskt var. Därefter var jag lite mer försiktig.. hehe. Min plan var att träna kondition men jag skippade det. Vi höll igång mycket men mest trav där jag hade bäst kontroll ;) 
 
Igår vilade hon och ikväll var vi till Brs och red i ridhuset. Dansa var lite spänd till en början, dels så blev hon rädd när hon såg Hanna och Emelie genom spegeln. Haha hon kommer säkert ihåg monstret (hon själv) som dök upp när hon skuttade till i Nytorps ridhus! Det var en liten b-ponny som flåsade högljutt när den galopperade också som hon tyckte var jättekonstig. Haha. 
När vi började jobba så höll hon koncentrationen på mig och glömde som vanligt att "farligt". Vi red våra vanliga övningar med slutor både raka och diagonala, öppnor, skänkelvikningar, förvänd galopp, fattningar från skritt och enkla byten. Det är oftast vad våra ridpass består av just nu. Jag rider alltid lite av varje och passar mig för att nöta något, för då säger Dansa ifrån. Det tråkiga är att ridpassen går så himla fort då och det känns som vi knappt hinner börja innan vi måste avsluta! Men det är ju det som är meningen med tanke på Dansa i alla fall. 
 
Diagonala slutorna kändes som de bästa vi gjort idag, dom flöt på bra och vi tappade inte rytmen lika lätt. Förvända galopperna fortsätter att bli starkare och starkare. Jag är fortfarande helt spralligt glad över att vi kommit så långt med den högra, som jag länge kände var omöjlig. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback