Jogging i mörkret

Var ensam i stallet ikväll och red i mörkret. Trots det hårda styrkepasset igår så var hon taggad idag!
Vi skrittade fram och red sedan på åkern. Hon fick rulla på i trav och galopp i ca 15 min innan vi skrittade av igen. Helt kravlöst på slappa tyglar. Hon söker sig oftast till en trevlig form ändå. Hon gick aldrig emot skänkeln som hon kan göra i början av passet på åkrar utan ville snarare smygöka istället.
Äntligen ser jag ljuset i tunneln att få henne arbetssugen på åkern också. Kanske var det för att vi red ett riktigt dressyrpass där sist? Eller kanske det bara råkade vara en tillfällighet just idag? Vi har dock ridit mycket på åkrar genom åren och det har aldrig förut råkat vara en tillfällighet då hon är taggad och arbetssugen från start, utan jag har alltid fått jobba fram det (vilket tack och lov alltid går). I vissa ridhus och paddockar är hon alltid taggad på arbete, vilket jag antar har en koppling till bra minnen? Vad hon klassar som roligt och motiverande i just de situationerna har jag tydligen svårt att lista ut.
Som vanligt så har det med hennes inställning att göra, jag måste alltid prioritera den och får aldrig någonsin "köra över henne".. tyvärr så gör jag det ibland omedvetet. Men Dansa lär mig otroligt mycket hela tiden och jag försöker få tips på alla håll och kanter. Så det går framåt och vi är en mycket god bit påväg, men jag ger mig inte förrän vi kan jobba i team varje minut! 
Jag har aldrig klurat och funderat så mycket i mitt hästliv förut, som under Dansas tid. Men det är sjukt roligt och motiverande att hela tiden klura ut bästa lösningarna, speciellt med Dansa som är så kommunikativ. 
 
 
Hanna har legat hemma med magsjuka hela dagen. Stackarn! Jag hoppas verkligen inte att jag blev smittad när vi umgicks igårkväll..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback