Hoppträningen 16 December

I fredags var det alltså sista hoppträningen innan uppehållet och vi hade inte kunnat få ett bättre avslut! 
 
Dagens plan var att hoppa bana och Patrik hade hittat på en riktigt rolig med kombination. Han hade lagt fram vattenmattan (som jag byggt och skänkt dit.. haha) och grinden sen sist och även klossar under andra räcket i kombinationen som var räcke - 2g - räcke. 
 
Vi fick börja hoppa fram på ett räcke, en oxer, grinden och vattenmattan. Dansa var sjukt pigg och började bocka efter första hindret som låg mot hennes "farliga" hörn. Blev så obeskrivligt glad när Dansa hoppade vattenmattan direkt, och på normal höjd. Hon tittade till och trampade om, men därefter hoppade hon den helt avslappnat alla gånger resten av träningen och det har inte hänt en enda gång sedan hon blev rädd för den i höstas. Den låg på 90cm som högst. De andra titthindren struntade hon helt i också, precis som sitt vanliga jag. U N D E R B A R T! 
 
Som om att det inte vore nog med att hon inte var tittig så red jag helt ok, var duktig med händerna men glömde benen lite ibland så vi fick omtramp. Så glad att vi klarade en oxer som stod på en korsida, och dessutom utifrån Dansas "farliga" hörn där hon alltid är svår att påverka. 
Vi hoppade två banor varav första låg på 80-85 och sista låg på 90 - 95. 
 
Som avslutning fick vi hoppa en omhoppning och det har jag knappt ridit i hela mitt liv, men det är ju sjukt roligt! Bara gasa och styra, så jag hinner inte tänka så mycket. Nu tog vi ändå stora svängar för att vara omhoppning eftersom vi inte är vana, men ändå tightare än vanligt. Trots att det var mycket S-svängar så höll Dansa rätt galopp hela tiden förutom några enstaka språng efter första hindret. Dessutom så gjorde hon två rena byten helt av sig själv under träningen! Jag har ju aldrig övat på dom för jag är rädd att det ska bli fel, däremot så övar jag på att hon ska landa i rätt galopp efter hinder och det gör hon ofta. Dock så väljer hon helst vänster såklart.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback