Hoppträning 9 December

Till fredagens hoppträning hade jag gjort en vattenmatta eftersom vi haft problem med den under hösten. Från att aldrig ha tittat på en så blev hon livrädd för dom efter att ha kommit lite nära och stängt grus på den. Detta resulterade i att vi hamnade riktigt på tvären med varandra och inte ens kunde trava i samma paddock som en matta. Det finns att läsa om i arkivet, under september. 
 
På träningen red vi först en övning där vi kom in i en kombination med två räcken och bom före, emellan och efter, för att sedan bryta av till trav och trava över 8 st cavaletti på en halvmåne (4st låg på backen och andra 4 var upphöjda). Sedan fattade vi galopp igen och red på kombinationen tillbaka igen. Utmaningen för mig blev att hålla Dansa lugn, avslappnad och rundad i travmomentet. Hon ville köra järnet! Haha.
 
Därefter fick vi komma i trav på ett kryss med vattenmattan och Dansa hoppade men väldigt spänt. Lade sedan till en grind som hon stannade på första gången men hoppade sedan utan problem. Vi bytte sedan håll och hoppade grinden först och vattenmattan som nu var upphöjd till ett räcke på ca 90cm. Dansa hoppade den så jag blev såå glad! 
Glädjen blev dock kortvarig! Hehe. När vi bytte håll och skulle komma i höger varv som hon vart svår i på föregående övning också, så började hon krångla på mattan. Det slutade med att hon tvärnitade och backade fort som tusan bakåt direkt, så jag gjorde en snygg volt ner i backen. Är glad att jag hade västen för jag slog i ryggslutet så hårt att jag nästan tappade andan och var tvungen att ligga kvar en stund. Annars brukar jag flyga upp innan jag knappt hunnit landa ;)
När jag hoppat upp så la vi ner hindret så det var riktigt lågt och efter lite krångel så hoppade hon det bra flera gånger i rad (spänt alla gånger) och sista gången lade vi till grinden igen som också gick bra. 
 
Som avslut fick vi rida på lång distans till en oxer som låg på 90cm. Det gick riktigt bra för oss i båda varven. Vi fick ett omtramp någon gång då jag hade för lite ben i slutet av anridningen. Svårt det där för jag tycker att hon gör rätt som gör omtramp när det annars enligt mig skulle bli så stort språng, men Patrik höll inte rikigt med mig.. haha. När jag såg på film hemma sedan så höll jag inte heller med mig själv! 
 
 Jag var riktigt nere efter träningen för att jag var otroligt besviken över att vi fått problem med vattenmattan. Allt lär ju vara pga mig så det är hårt att handskas med ibland.. men jag måste försöka komma ihåg att allt positivt också borde komma från mig i så fall. Att hon stannade en gång på grinden gjorde inte saken bättre, men samtidigt så har hon alltid stannat någon gång då och då när vi ridit på ett titthinder utan att det har blivit ett stort problem av det, så jag måste släppa det också. 
Jag skötte mig väldigt bra med händerna åtminstone så det känns riktigt bra! 
 
Jag var rädd att svanskotan fått en rejäl smäll i fallet men som tur var så blev jag bara blåslagen. Gjorde minst ont när jag rörde mig och/eller red, så det var en lämplig "skada" ;) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback