Stjärnträning!

Dansa började med att fara ut ur transporten och göra något slags hopp utanför. Sedan var hon på tå och rejält spänd när jag hoppade upp. Funderade lite vart detta skulle sluta.. haha. Men vilket pangpass hon bjöd på! Från första så var hon lätt i fronten och ville framåt och arbeta. Jaja, en sväng så försökte hon sparka bort mig skänkel.. men det är ju sånt jag får räkna med ;) 
 
Vi red öppna, som inte blev någon öppna utan snarare en blandning med skänkelvikning. Men det gjorde inget sa P. Han vill att jag först och främst är noga med att hon till 100% förstår att skänkeln vid det läget betyder "flytta" och att jag kan använda mig av diagonala hjälper. Så vi fokuserade på det. En sväng där så blev ju jätteprovocerad av min fot så hon försökte sparka bort den, men när jag morrat lite och Patrik klappat händerna (japp! Haha) så bestämde hon sig för att det var ok ändå. Hon flyttade sig superbra åt båda håll stundtals. 
 
Galopperna. Ja, galopperna alltså! Vad det händer grejer där nu efter våra backintervaller. I höger så bröt hon av ibland men nu har jag ju lärt mig att jag inte ska börja om, utan bara mana fram henne in i galopp igen, hur fult det än blir. Det funkar bäst på henne. Nu är det slut på stora flyta fram-galoppen tydligen. Nu ska hon samlas ihop och få lite mer action i sprången. Jag fick samla upp henne och samtidigt rida lite "öppna" på långsidorna. Precis som i traven så flyttade jag henne för innerskänkeln och tog i yttertygeln. Då satte hon sig mer och blev superfin! Så härlig känsla. 
 
Vi tog lite förvänd också och i vänstra galoppen gick det som vanligt bra. Hon är dock nära att bryta av ibland på kortsidorna, så jag fick flytta ut rumpan med innerksänkeln (alltså hålla-igång-galoppen-skänkeln) på kortsidan och då höll hon ihop sig bättre.

I högra galoppen tog det tid innan vi tog oss igenom en kortsida. Hon dör ju när vi kommer ut på spåret och bryter av till trav. Vi tog oss igenom det träsket men hon fortsatte att byta på kortsidan i fram. Det underlättade dock att jag bara behövde göra en svag bubbla in mot mitten och sedan fatta höger galopp igen i vänster varv. Istället för att börja om i höger varv hela tiden. Till slut så lyckades vi komma igenom en kortsida och jag blev så glad och tappade koncentrationen, så hon bytte fram direkt ute på långsidan. Men vi nöjde oss där, stora framsteg i alla fall.
 
Avslutade med några mellantrav. Dom satt klockrent i den ökningsgrad vi brukar göra och var inte i närheten av att falla in i galopp. Det har aldrig gått så bra! :D Sista sträckan skulle jag prova gasa på precis allt som gick, men då föll hon in i galopp och det berodde nog mycket på att jag tappade stabiliteten. 
 
Patrik tyckte att Dansa hade utvecklats väldigt mycket sedan sist, vilket var för ca 3 veckor sedan. Superkul att höra! Vi har kämpat på på uteritterna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback