Kvickheten

Trots att vi var i Rengsjö på söndagen så åkte jag på dressyrträning med henne i måndags. Jag tänkte så att söndagen mest var jobbigt psykiskt för henne och en dressyrträning blir mest fysiskt jobbig. Hon ska också få vila två dagar nu och sedan gå några lugna pass resten av veckan, så att hon får återhämta sig.
 
Det jag saknar i ridningen just nu är att hon inte är så känslig för skänklarna som jag vill. Hon gör det jag ber om men inte med den reaktion jag vill och inte med den kvickhet jag önskar. Vi fick därför jobba hårt med det igår.
 
Övningen gick ut på att rida i grundtempo i trav och galopp och sedan minska steg och tempo några meter för att sedan återgå till grundtempot, och därefter öka steglängd och tempo några meter innan jag återgår till grundtempo igen. Vi höll på så hela träningen och jag blev totalt helslut! Dansa blev också rejält trött. 
 
Grundtempo är något jag ska välja ut själv, där hon är jämn i steget och jobbar på framåt som jag önskar. Till en början blev allt flamsigt och dåligt så jag kände mig helt lost. Men när jag kommit in i det så gick allt mycket bättre såklart. Det är viktigt att jag är väldigt kvick och tydlig med skänklarna så att jag får snabba reaktioner så att det inte blir utdraget för då försvinner syftet med övningen. Det var svårt för det krävdes 100% koncentration och kontroll hela tiden. Det skulle hända något nytt var och varannan meter.
 
I galoppen lurar hon mig lite med att bara höja galoppsprången i ökningarna så jag fick peta på henne med spöet precis i ökningen så att hon både skulle höja och LÄNGA sprången (Det är ju vad hoppdomaren nämnde på kvalitén också).
 
Jag ska jobba vidare med den här övningen när vi rider ute också ganska hårt nu framöver så att både Dansa och jag lär oss. Det ger dock väldigt mycket mjölksyra hos hästen, speciellt nu i början, så man får inte hålla på för långa stunder eller för ofta.
 
Är nöjd med träningen. Kände mig lite som en nybörjare i början men när jag fick resultat och själv kom in mer i ridningen så kändes det bra.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback