Mysmorgon

Ställde in gårdagens ridpass då Hanna sa att Dansa hade ett sår bakom huvudet. Inget allvarligt sår alls men jag antog att det satt ivägen för tränset eftersom hon var osäker på om jag kunde rida. Jag hade missförstått för såret satt inte alls i vägen för någon utrustning men det var ganska skönt att bara komma dit och pyssla efter många timmar i bilen och kolsvart mörker utanför. 
 
Mitt schema har ändrats lite så jag kommer börja 11 många tisdagar, och så även idag. I morse klev jag upp kl 7 och åkte till stallet. Solsken och 15 grader varmt gav mig och hästarna en perfekt morgon tillsammans. 

Dansa och jag gick ut på 3kanten och tömkörde. Hon var sådär opåverkbar även idag till en början. Galopperna gick dock mycket bättre. Framförallt höger. I vänster var hon lite segare. 
Vi tränade övergångar mellan skritt-trav-skritt och dom gick bra. Testade sedan något nytt för oss och det var övergångar mellan halt-trav-halt och dom gjorde hon verkligen jättebra. Det tyckte hon var kul. Efter det blev hon även väldigt fin i allmänhet. Satte sig mer på rumpan, blev väldigt lätt i handen och kvickare i steget. 
 
Så innan vi avslutade var hon hur fin som helst och det kändes skönt att vi kom tillbaka lite till vår tidigare tömkörnings-nivå. Tänkte skriva att jag ska hålla i det nu så länge det inte blir för hårt i backen, men så kom jag på att vi bara har två veckor kvar innan vilan. Buhu. Min plan är dock att hålla igång kanske en vecka till i alla fall om det fortsätter vara bra underlag, ifall det skulle vara stenhårt och värdelöst vid jul så är det ju bättre att rida när man "vet vad man får". Vi får se, jag tar det som det kommer. 
 
Tillbaka in i stallet tog jag ut hästarna i hagen och mockade två boxar. Solen sken och vädret var helt underbart så det kändes lite tungt att åka hem och göra mig klar till jobbet. Men jag fick ju en härlig start i alla fall, och de här mornarna kommer jag garanterat ta till vara på fler gånger! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Då vill jag också med!!

Svar: Fåru väl!
Lina

2014-10-29 @ 21:45:56
URL: http://hannakjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback