Kvällspass

Slutade 15 idag och åkte till Spännars där jag hade insläppet. Alla hästar stod dock inne och mumsade på sitt middagshö när jag kom så jag borstade och pussade på Bronzac en massa innan vi skyndade oss ut på en tur innan mörkret. Läste på en blogg att en massör hade sagt att om vi ryktade våra hästar en timme, två gånger i veckan så skulle hon inte ha något jobb kvar. Det var säkert till överdrift men hon ville väl förtydliga hur bra rykt är för kroppen. Så jag ska se till att lägga ner mer tid på det. I alla fall på Bronzac som har en gamlkropp att hålla i trim. 
 
I lillstallet mockade jag lite och tog in hästarna tills Hanna kom. Vi red ut i mörkret för andra gången och även ikväll gick det superbra. Höll oss hemikring och travade och galopperade en hel del under de 40 minuter vi var ute. Dansa var så pigg och glad och traskade på först utan problem. Blev lite rädd för en illalåtande epa bara. När jag fick igenom halvhalterna så var hon mycket fin i traven. Fattningarna i galoppen var fartfyllda, haha. Men sen rullade hon på fint. Var lite svår med högerfattningen (som vanligt på uteritter) men sista svängen fick vi till den. 
 
Dansa har vilat sen i torsdags bortsett från gårdagens tömpass, så det var inte konstigt att hon var pigg. Fast hon var absolut inte jobbigt pigg, utan bara helt lagom. 
 
Hovslagaren skulle komma imorgon men meddelade ikväll att han blivit sjuk, så vi får skjuta på det en vecka. Tur att skorna sitter bra och hovarna ser ok ut, för nu har hon gått galet långt över tiden.. 
 
Hösten 2013
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback