Bom-träning

Eftersom att vi förhoppningsvis ska på löshoppning med Dansa i april så åkte vi med henne till spännars i torsdags. Tänkte att hon skulle få gå lite över riktiga bommar innan den ev. hoppningen. Har ju bara gått över träfärgade tidigare.

Dansa tvekade dock inte ens över bommarna. Vilket jag gissade i och för sig. Hon är ju inte någon tittig bebis precis.

Däremot så körde hon vildhäst-varianten av någon annan anledning. Var otroligt fokuserad på hästarna i hagen och körde brakedance när jag försökte longera henne.

Hon började med några mindre utbrott när jag ledde runt henne så kändes lite äckligt att släppa ut henne på en volt. Vill gärna stå nära hennes huvud när hon sparkar, för att inte bli träffad. Men hon höll sig på avstånd i alla fall. Tror aldrig hon skulle sparka mig med flit, men hon kan ju inte bedömma avstånd och hennes ben är fruktansvärt långa när hon sparkar. Och fort går det! :P
Longeringsmässigt så var det nog ändå bästa gången hittills, hon kom inte in i mitten nästan någon gång. Men hoppade över att träna "trav". För hon rörde sig max ett halvt varv innan hon flög i luften. Ville hellre att hon skulle få latja av sig och titta runt, så så länge hon höll sig på "volten", lyssnade på "halt" och "framåt" var jag nöjd.  

Skulle kanske väntat ut henne, men hon skötte sig faktiskt bra och lyssnade på hjälperna då hon höll sig på marken. Dessutom var det andra gången hon var i spännars, och tredje gången hon var på ett nytt ställe (föl-turerna med sin mamma räknas inte)

Lastningen, transporten och avlastningen skötte hon som en veteran även idag! :)

Hanna fick några riktiga action-bilder!


Tur man är stark som Pippi och orkar hålla upp en häst ;)
Älskar den här bilden!
Första gången hon reser sig på riktigt vid hantering, efter gången hon slog över i höstas.
Hon var faktiskt en duktig flicka också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback