Transportägare

Det har jag i och för sig varit sen i mitten av maj, men först idag blev det användbar! Pappa och brorsan har fixat en broms och bytt golv i den, så nu är den fit for fight! 

Självklart var jag tvungen att se vad Dansa tyckte om den redan ikväll. Lite dåliga förutsättningar dock, då det smattrade på taket av regn och lampan i transporten var ur funktion så det var ganska mörk då klockan hann bli mycket. 

Vi lastade henne dock 3 gånger och hon var seg som en snigel att gå in. Stod och filosoferade länge på rampen innan hon bestämde sig. Så har hon vart de senaste gångerna vi åkt med henne. Annika tog linan bakom rumpan de två sista gångerna och den lyssnade hon ok på.

Hon fick mumsa morötter ett tag inne i transporten innan jag lät henne backa ut på mitt kommando. Vilket hon gjorde jätte duktigt. Hon testade inte att backa en enda gång trots att vi bara satte fast bommen och lät luckan vara nedfälld. Dessvärre så blev hon rädd alla tre gångerna hon backade ut och gick på rampen, så det blev något kast-/springa baklänges liknande. Vi upptäckte att det var övre luckan, som ligger under, som skrammlade lite så vi måste försöka få fast den på något vis. Jag är jätte rädd att hon ska bli skrämd för något som gör att hon inte vill gå in igen. 
Dock var det ingen fara för det idag, då hon frivilligt traska upp på rampen och gick runt lite medan vi stod och pratade efteråt. 

På söndag ska vi kanske åka till Spännars så då får vi testa hela ekipaget med häst,vagn och bil! 

Gammalt foto med transporten vi har lånat hittills. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback