Ny paddock

Dansa o Co. går ute dygnet runt under sommarhalvåret och brukar därför få komma in någon timme på dagarna för att vila från alla flygfän. 
Idag när jag kikade in i stallet så låg Lukas och Dansa ner. Dansa snarkade så gott och jag fick till och med komma in och gosa med henne utan att hon reste sig. Annars brukar hon vara så nyfiken att man knappt hinner se att hon ligger, innan hon är uppe på alla fyra. Början hon mogna lite och kunna ta saker och ting lite mer med ro kanske?


Idag styrde vi kosan mot paddocken som vi fått tillåtelse att använda. Ca 10 min promenad dit och Lukas fick följa med som stöd ifall hon skulle behöva det. Paddocken ligger vid kyrkan och ägs av samma människa som äger de hästar vi brukar ha som social träning (genom att gå förbi hagarna). Där bland de fyra hästarna finns ju den "läskiga".

Dansa fick gå först upp på gården och det gjorde hon med stor nyfikenhet, men ingen tvekan! Annika och Lukas fick ta befälet vid paddocken så att dom kunde öppna, men annars traska Dansa runt med mig därinne kors och tvärs, hur duktig som helst. X-tåget som susade förbi ca 3m från paddocken (dock var vi kanske 50m ifrån) tittade hon inte ens på, och hästarna (bla den stora mörka, läskiga) som stod och hängde vid staketet tittade hon bara lite nyfiket på. 
Hon fick gå runt och kika lite, göra halt och gå över en bom några gånger. Jag sprang även med henne några långsidor och det gick också bra. Blev lite busig vid första starten bara och var lite spänd till en början. 

Tycker att hon skötte alla nya intryck och upplevelser superbra! 

På hemvägen, när vi hade ca 200m kvar till stallet, så sjönk huvudet till backen igen. På samma ställe som de senaste gångerna. Där tar visst bensinen slut och säkert känner hon sig så trygg där att hon inte känner att hon måste hålla koll. Vi sa det idag; att när vi var så långt från stallet i vintras så hade vi gått en lång promenad. Medan det idag bara är sista biten till stallet liksom. Det har hänt fruktansvärt mycket på bara dryga halvåret! :) 
Kommentarer
Postat av: Hanna

Nu är jag glad igen!! Nu ska jag sova!

Svar: Har du varit oglad??
Lina

2012-08-29 @ 23:30:27
URL: http://hannakjonsson.blogg.se
Postat av: HannaKJonsson

Jaaa jag var ju skitsur på bloggen över mina skitknän.. mitt humör är som en ostabil skrotbil.

2012-08-30 @ 21:42:21
URL: http://hannakjonsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback