Longeringen idag

Vi gör som sagt allt på vårat sätt, utifrån våran lilla bebis. Enligt "reglerna" så longerar man ofta unghästarna först för att dom ska få springa av sig lite innan, men vi longerade efteråt. Haha. 

Gör du rätt?? 

Anledningen till det är att då Dansa blir svettig/varm/blöt så blir hon så bufflig att leda. Jag har tyvärr inte lyckats vänja bort henne med det ännu, även fast det blivit mycket bättre. Vi ville naturligtvis ha det absolut bästa förutsättningarna idag då det var dags för uppsittning. Dessutom hade hon absolut noll energi att göra av med idag, utan vi fick snarare locka fram den. 

Hur som helst så longerade Anette henne idag, för tredje gången, och det gick rikigt bra. Hon har verkligen kommit på vad som förväntas av henne. Hennes fula olater att stanna i tid och otid har försvunnit, nu försöker hon bara smyga med att sakta ner farten, men då hinner man på henne innan det är försent. Och då lyssnar hon fint framåt igen! Energin var som sagt inte på topp idag men hon gick framåt i den gångart vi bad om, och det får vi alltså vara nöjda med så här långt. Känns bra att hon tar så fint stöd av bettet också :) 
I halterna backar hon gärna några steg fortfarande. Men idag gjorde hon inget av sina kast som nästan rycker axeln ur lé, så vi kan ju hoppas att det är ett avslutat kapitel. Dock har det vart lättare för Anette att kontrollera dem med inspänningen än när Annika och jag höll på i enbart kapsonen. Då hade vi inte en chans..Jag longerade henne i slutet, för första gången, på riktigt. Det gick jätte bra när jag hade Anette i bakgrunden som påminde mig om positionen hela tiden. Jag tycker det är jätte svårt, och just därför har jag tagit hjälp. Men idag kändes det riktigt bra, så jag ska nog kunna få kläm på det också! :) 

Jag är så otroligt stolt över Dansa idag! Hon har vart hur cool som helst att ha med sig. Har ju inte vart galen förr heller (förutom andra gången förrästen.. haha) men idag gjorde hon ingen stor affär av de andra hästarna och vi gick till och med en ny liten runda vid stallet, runt verkstaden, och det enda som hände då var att hon klev på lite mer och blev lite allert. 

Körde transporten med min nya bil för första gången idag, och det gick ju som smort. Nu saknas bara min egna transport som snart är klar! 
Vi har henne fortfarande på så pass kort lina att man kan nå och peta på henne i samma ögonblick som hon tänker stanna/sakta ner. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback