Korta & länga

På dagens hoppträning fick vi öva på att korta och länga galoppen/tempot. Vi hoppade alltså studs varvat med en långsida med 2 oxrar. Från kort studs, till att länga på linjen, till att återigen korta till studs. 

Jag fick en hel del att kämpa med då Tage som sagt är otroligt stark och tar gärna övertaget. Jag fick sätta honom på plats några gånger idag och efter det lyssnade han bättre. Jag blir lätt lite för försiktig och då passar han på att latja med tempo och avsprång själv såklart. När jag däremot tar tag i honom och påminner om att jag faktiskt sitter däruppe så blir allt så mycket bättre.
Det här "problemet" visade sig väldigt tydligt idag då vi varierade galoppen så mycket. 

Det börjar dra ihop sig inför tävling igen också! Nästa söndag, 26 augusti, åker vi till Söderhamn igen :)) Ska hoppa en sista gång på måndag eller tisdag. 


Såhär blir det när man inte lyssnar. Jag tog förhållning på förhållning, men han valde ändå sitt egna alternativ att hoppa av alldeles förtidigt istället för att komma lite nära.. och sådanna gånger är det inte lätt att hänga med som ni ser.. :P 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback