Heldag med Frida

Vi började med att åka till Bronzac för en lugn barbackatur. Vi turades om att rida och gå med Sune. Sune tog för övrigt friheten att lägga sig en riktig lerpöl i skogen.. behöver man svalka sig så behöver man! 

När allt var klart i Spännars åkte vi till Prästgårn och tog en promenad. Frida red Visa, Annika gick med Sune och jag gick med Dansa. Turen bar iväg till kyrkan, det enda stället i princip som funkar nu när det är så mycket broms. Dansa var fortfarande ganska trött, men hade i alla fall ett behagligt tempo och var hur trevlig som helst att gå med. Hästarna vid kyrkan blir mindre och mindre läskiga. 
Vi travade två vändor också och även det gick jätte bra. Det kom många bilar och vi gick förbi en som klyvde ved en bit från vägen och en som körde motorsåg på en häck precis vid vägen. Dock slutade han precis när vi gick förbi, men hon gjorde absolut noll affär av allt ståhej :) 

Jag ledde henne med grimma och kedjegrimskaft för första gången idag och det fungerade kanonbra! Jag fick en bra känsla av kontroll men behövde ändå inte vara rädd att hon ska bli ryckt i munnen. 
Tidigare har jag haft kapson, fast jag inte gillat den riktigt, eller träns med kedjegrimskaft, men vill helst inte ha det på promenader ifall hon blir rädd eller lever loppan. 

För mig är känslan i allt jag gör otroligt viktigt. Jag går hela tiden på min egna känsla eller den känsla som Dansa uttrycker. Det är det som påverkar mina beslut till olika handlingar.. och det som ibland gör det jobbigt då någon annan talar om för mig vad jag ska göra, om det inte stämmer överens med det jag känner. Ibland kan allt se kolugnt ut medan jag har en jätte dålig känsla, lika väl som allt kan se helt kaos ut, fast jag känner att allt är under kontroll. 
Det är därför jag är så otroligt noga med vem som finns i närheten och hjälper mig med Dansa. Annika känner både mig och Dansa utan och innan nu, och jag vet att hon tar rätt beslut utifrån situationen. Likaså är det med Anette, hon känner inte Dansa utan och innan ännu, men hon känner mig och har erfarenheten av unghästar i allmänhet och tar allt väldigt lugnt och sansat.
Känns så skönt att ha folk runt mig som hjälper till, stöttar och kommer med tips och råd, då jag inte har någon erfarenhet eller tillräckligt med kundskap. Även fast jag lärt mig otroligt mycket under detta 1½år jag hållt på med Dansa. 

 
När vi var klar hos Dansa så åkte vi fort som tusan och fixade mat och glass inför laghoppningsfinalen i OS. Satt klistrade framför tv-rutan i 3 timmar för att se Sverige komma sexa, så himla tråkigt med alla fallande bommar! Men Storbrittanien var verkligen värda guldet! 

Efteråt tog vi bilen och åkte runt och kikade lite innan vi satte oss på bryggan i Vevlinge och åt glass, igen. Haha. Därefter avslutades kvällen här hemma med Wallander :) 
Kommentarer
Postat av: Hanna

Fina ni.. fy vad hemskt att läsa din blogg nu.. Frida har tagit över mitt häst liv. Måste genast sluta läsa här inne tills jag slutat jobba så mycket nu...

Svar: Oj det låter som att Frida är en riktig Bandit :P
Lina

2012-08-08 @ 00:08:47
URL: http://hannakjonsson.blogg.se
Postat av: Hanna

Haha nä det är hon verkligen inte!! Jag är bara avundsjuk:P!

Svar: Anade det ;)
Lina

2012-08-08 @ 15:40:08
URL: http://hannakjonsson.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag älskar det där kortet på dig och Dansa!!

Svar: Tack! :)
Lina

2012-08-09 @ 19:57:41
URL: http://hannakjonsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback