Helg på G

Blir en ganska fullspäckad helg som vanligt :)
På söndag är det KM i stallet så jag ska först rida Bronzac under dressyren (tävlar med hästarna eftersom jag är över 18år) och sedan Bram i hoppningen. Honom startar jag dock utom tävlan på för att jag är lite mesig och inte vill hoppa en hel bana på 90cm ;) Har säkert gjort det flera gånger på träning men känns inte som att jag fått grepp om hur han ska ridas riktigt till 100% ännu. Så känner att det räcker med 80cm och rider alltså med de andra d-ponnierna.
Tror det kommer bli en grymt mysig dag!

Men först är det ju lördag och då händer det grejer!
Vid tio kör vi ett tömkörningspass med Dansa igen. Annika och jag. Hoppas på att bruden lärde sig en läxa efter onsdagens träning då hon reste sig och slog över. 

Sedan är det full gas mot Bronzac för Anette ska försöka hjälpa mig med dressyren lite till. Hon hjälpte mig en gång i onsdags men jag kan verkligen inte sitta ner i den ökade traven! Haha. Jag har i princip aldrig, speciellt inte de senaste 5 åren ridit dressyr sittandes ned i sadeln och med hjälp av Bronzacs otroligt skumpiga gångarter (ingen bortförklaring! fråga alla som testat) så gör det ju inte saken lättare nu!
Dock har jag ju övat en del de senaste månaderna och hittat en ganska bra balans som fungerar OK. Det jag inte tänkt på är att det finns en travökning i det förbaskade programmet! Det är ju totalt omöjligt att inte studsa runt när Bronzac sätter fart! Än mindre omöjligt är det att rida när jag knappt kan hålla mig kvar i sadeln (ja så illa är det!) Jag tappar stigbyglar och allt vad styrning heter så jag är glad att min käre ponny vet vart han ska. Tänkte att jag skulle testa att rida ökningen utan stigbyglar en gång (för rider jag barbacka så är det inga problem. Måste vara något skumt med sadeln ;)) men oj vad hemskt det gick. Jag studsade flera dm ovanför sadeln en gång så stackars Bronzacs rygg höll på att gå av. Så stigbyglar får det va.
Jaja, jag får väl bjuda på ett gott skratt åtminstone :)

Efter träningen ska jag putsa av sadel och träns så att det ser lite fräschare ut och sedan hoppas jag hinna med mamma och fam. Grönqvist ut i skogen och plocka lite svamp. På kvällen ska det umgås med Frida och Jens i alla fall! Myyys :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback