Hästhelg!

Var gräsänkling i helgen så jag passade på att ge mina fyrbenta vänner om möjligt lite extra mycket tid. Det tror jag var uppskattat från båda håll! :)

Fredagen red jag dressyr på Bronzac. Vi ska ju tävla på söndag! ;) Vi har KM i stallet så vi ska vara med och ha lite kul. Har ridit lb:1 programmet två gånger förut och sist var väl för sisodär 5 år sedan? Kom ihåg vilka moment som var med men inte vilken ordning. Bronzac är så söt för när han märker att vi rider program så känner man hur han lyser upp och anstränger sig lite extra :) Tyvärr gäller inte det på tävlingar (spelar ingen roll att det är en liten fjuttklubbtävling hemma i paddocken), då nerverna tar över lite och det spökar runt varje hörn. Men det ska bli kul! :)


Dressyr KM i Bollnäs 2005

Avslutade kvällen hos Dansa där hon fick prova sitt nya träns. Satt som ett smäck och hon blev så fin!

Lördagen började med arbete innan jag skyndade mig till stallet för att bygga bana och sedan åka till Bram för att göra iordning honom för hoppträning! Första träningen efter att Tommy rättade till hans snedhet men kändes nästan som att lite har kommit tillbaka för han var väldigt kort i steget. Dock i slutet så var det som att en liten djävul hoppat in i honom. Han tog bettet och sprang i svängarna så jag trodde jag skulle bli kvarlämnad! Har aldrig känt sånt tryck och sån beslutsamhet i honom och aldrig har han haft någon tendens till att vara stark, men då kunde jag knappt få kontakt med honom i vissa svängar. Men han hoppade bra och tog tag i hindren som han inte gjort på de senaste träningarna. Känns som att jag hittar nya knappar för varje träning och det är så kul! Han är så go.
Vi ska vara med på KM på söndag också! Fast med honom blir det hoppning :)Bronzac hade en välförtjänt vilodag så han fick sig en omgång med borsten innan jag hämtade Sune och åkte hem och somnade tidigt.

Igår var det dags för Dansträning med Annika. Eftersom vi håller till i hagen och har ett litet föl som tror han ska dö utan sin mamma så tar vi in alla hästarna. Lukas var den ende som snällt följde med, resten av gänget hade någon slags trots-dag tror jag. Men vi fick in dom och gjorde iordning Dansa och Visa. Vi körde på samma metod som sist, Annika rider på Visa och har Dansa i longerlinnan (ifall att hon behöver draghjälp) medan jag håller i tömmarna bakom henne.
Lilla fröken var på tårna idag. Hon blev jätte rädd när Annika satt upp idag också så hon kastade sig bakåt och reste sig rakt upp! Sen satt en liten katt bredvid en sten som hon inte såg och självklart stack katten i full fart så Dansa höll på att dö av rädlsa. Efter ännu en bit så blev longerlinan slapp och lade sig på marken framför Dansa så hon var tvungen att flaxa runt lite till. Hon lugnar dock ner sig väldigt fort efter varje händelse och det är ju acceptabla saker att bli rädd för. Efter dessa bravader gick hon dock riktigt bra. Fortfarande "starterna" som är svårast, men det är bara att öva vidare!
Vi avslutade med att titta på några gånger när Annika hoppade upp på Visa och de gångerna var hon lugnare, men fortfarande så reagerar hon.


Lillflickan i våras!

Vi försökte även ta kort på storasystern och lillbrorsan idag för att kunna skicka till de som ägde Visa (och köpte Visa av Annika när hon var litet föl) i Finland. Dock blev det inte så lyckat då jag skulle hålla i båda två medan Annika fotade. Fiddler stod som förstenad på en plätt hela tiden medan Dansa maskade runt som en liten orm. Vi fick några skapliga bilder men då står jag mittemellan dom med ryggen mot kameran :P haha. Ska lura med Viktor någon dag så han kan vara fotograf och Annika och jag kan ta ett varsitt busfrö.

Åkte till Bronzac på eftermiddagen och tillbringade några timmar där med uteritt och grejer!

Oj vad långt det blev.. jag är inte så bra på att skriva en snabb sammanfattning tyvärr! haha


Kommentarer
Postat av: Hanna

Här hittar jag filmerna.. http://www.bioguiden.se/biografer.aspx?cityid=22&theatreid={863F2C79-B885-4A9A-AE7D-62B4C589CE9E}

2011-10-19 @ 14:17:37
URL: http://hannakjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback