Sol och bad
Meteorit

När vi var ute och fiskade igår så såg vi något riktigt häftigt!
En meteorit som föll som ett brinnande eldklot!
Såg precis ut som att den föll ner nedanför skidbacken, eller precis bakom men troligtvis
så var den ju inte ens i närheten.Källa: Google.se


Fiskekväll..

... utan fisk!Följde med Viktor och Jens ut med båten på Bergviken igår kväll ca 2 timmar och fick en liten bebis-gös!
Fick naturligtvis kasta tillbaka den. Typiskt! jag kommer aldrig få någon gös att äta. Haha.
Halvvägs hem började motorn krångla så det höll på att bli en ännu senare kväll än vad det blev, ifall vi skulle fått ro hela vägen hem.


Midsommar i bilder


Linje SM på Sollerön


Thomas "Gotland" Lövkvist. Mammas stora idol!


Hemska Gesunda-backen dom cyklar uppför 6 ggr under sina 20mil.


En fin skur fick dom stackars cyklisterna.


Grillning och mys i Växbo. Fina Frida och Jens.


Skumma Frida och Jens


Fina Viktor och Lina


Skumma Viktor och Lina


Goskatt


Frida och Jens kan baka minsann!


Tömkörning

Magda och jag var till Dansa igår och skulle tömköra henne för första gången. Dansa förstod inte riktigt varför hon skulle gå själv där framme medan jag lallade på bakom så hon stannade gärna och åt gräs eller bara stod och filosoferade.

Vi placerade Magda fram vid bettet så att hon kulle kunna putta på Dansa åt det håll jag styrde med tömmarna, så att hon skulle lära sig att gå åt det håll trycket i munnen fanns. Det lyssnade hon bra på. Dock måste vi träna på att få henne att gå fram bättre, det är lika när man leder henne också. Hon går väldigt gärna efter en men bredvid eller framför är ju inte alls lika roligt!

Efter ca 10 minuter tröttnade hon såklart och började hitta på små hyss så vi växlade om till longeringslina och gick några varv med den. Det börjar hon förstå bra nu. Det vi måste träna på där är att få henne att stanna utan att komma in till mig i mitten.

Till sist travade vi två sträckor och det gör hon också väldigt bra bara man får fart på henne.

Summa summarum: Danstjejen måste få lite mer framåtbjudning! Tips någon? (skulle haft lite fler hästmänniskor som läsare till bloggen. Haha)


En riktig kelgris är hon i alla fall! :)


Uppdatering svullet ben

Bronzacs svullnad hade spridit sig igår när jag tittade på förmiddagen så jag ställde honom i sjukhage så att han inte skulle röra så mycket på sig. På eftermiddagen när jag tittade till honom så hade svullnaden dragit ihop sig igen och låg som en svampig bubbla högt upp på skenbenet. Resten var torrt och fint.
När jag var dit mitt på dagen idag så hade han blivit ännu torrare och finare men den envisa svampigheten ligger kvar upptill. Har bokat tid för veterinärbesök imorgonbitti så att dom kan göra ultraljud och se så att det inte är någon skada på någon sena.
Känns lite löjligt att åka upp med en så pass liten och ny svullnad när hästen inte ens markerar något. Men samtidigt, så är det skada på någon sena så förstör man så himla mycket om jag skulle börja röra på honom bara för att svullnaden gick ner och han inte har ont. Läktiden ökar väldigt mycket och Bronzac är som sagt 20 år och behöver gå för att inte stelna ihop och tappa muskler.

Håller tummarna för att det bara är något löjligt som ett sprucket blodkärl eller något.


En av bästisarna fick göra sällskap :)


Svullen sena?

Tänk att jag alltid ska få äta upp det jag säger!
Pratade med Yvonne när jag hämtade Bronzac i hagen och avslutade med att klappa honom på halsen och säga "den här är frisk som en nötkärna han, trots sina 20 år"
Pöh! Hann bara in och börja borsta benen så såg jag att han hade en liten svullnad överst på insidan av skenbenet fram. Svampig och mjuk ungefär som en galla, men han har aldrig haft det så högt upp någon gång. Ingen värme eller ömhet heller. Diskuterade inne i huvudet resten av tiden jag gjorde honom iordning och talade om för mig själv att det inte var någon fara. Jag som överdriver som vanligt!
Men visade upp honom för Anette innan jag red och hon tyckte också att jag skulle vara försiktig ifall det var senan som spökade. Lindade honom och skrittade på asfalt i 20 min och när jag kom tillbaka var svullnaden oförändrad (har för mig att en senskada blir varm och mer svullen efter rörelse, men är osäker).
Har inte gjort mycket annat än kikat runt på internet ikväll för att läsa om gallor, senskador och inflamationer. Antingen är det då en galla, som bara pluppat upp bara sådär vilket betyder att något är fel. Eller så är det då en förhatlig senskada. Det finns många fall då de varken visar hälta, ömhet, eller värme utan enbart är en liten svullnad.

Jag stressar upp mig väldigt fort eftersom jag är så hönsig med min älskade gamling. Jag är livrädd för skador med lång läkningsprocess!
Kanske det bara var ett litet slag som har gått ner imorgon? (Men då borde han ju vara öm..)
Jaja, en dag i taget och tydligen är det ingen ide att göra ultraljud förrän efter 3-4 dagar efter skadan så det behöver jag inte fundera på ännu.

Vi får se hur det ser ut imorgon först och främst.


Föl-gos
1 dag kvar

17.00 imorgon går jag på semester. Känns inte helt fel måste jag säga! Har varit fullt ös de senaste veckorna så jag är nog värd lite ledigt hoppas jag. Skulle sitta fint med massor av sooool de närmaste 3 veckorna! Har inte så mycket bestämt alls faktiskt.
En resa med övernattning till Leksans sommarland med Viktor, Frida och Jens ska bokas in. Kanske att det blir en liten sväng till Vemdalen också, men annars har jag planer på att bara ta det lugnt och njuta av ledigheten. Rida och träna hästarna och spendera tid med min lille hund och Viktor ♥

Förra lördagen var vi i Arbrå på Emmas examensfest. Hon har efter 4½ år pluggat klart till civilekonom (tror jag? blandar alltid ihop dom) och fastighetsmäklare. Bra jobbat! dessutom har hon fått gjort en massa extra arbete enbart för att lärarna har klantat sig.

Resten av veckan har det bara varit jobb och hästar. Men på fredag åker mamma och jag till Sollerön för att se landsvägs SM! Senaste årens tradition och gudars vad spännande och kul de ska bli!

När jag kommer hem på kvällen bär det fort som attan av till Frida och Jens i Växbo där vi firar midsommar, Viktor och jag.

Dags att sova snart. Börjar halv nio imorgon.
Jag har förrästen ett blåmärke på handen efter att Bronzac bet mig idag. Buse!

C


A


Välbehövlig helg

Har jobbat två lördagar i rad så det känns skönt att ha en fredagkväll utan stress över att jag ska upp och jobba. De hektiska veckorna på salongen fortsätter och idag blev det lite extra körigt eftersom Jennis son Harry slog hål på huvudet så dom var tvungen att åka på akuten. Hon är mammaledig till viss del och sköter därför sina egna bokningar hemifrån. Vilket är lika med att vi inte hade någon aning om vilka av hennes kunder som skulle komma och alltså inte kunde ringa dem. Dock löste sig alltid bra och dom var förstående.

På eftermiddagen skötte jag om sötpållarna mina. Dansa (hon får kallas "min" idag) och Bronzac. Snodde åt mig lite gos av lillbebisen också. Han har blivit lite tuffare nu och stod idag och undersökte vattnet i hinken. Mycket intressant! Åh jag vill vara äta upp honom!!


Resten av kvällen har jag plockat iordning här hemma och tagit det lugnt med film och Virreplutt. Hoppas på att hans lårkaka blivit tillräckligt bra till imorgon så att han kan vara med på matchen. Jag lyckas slå till eller lägga benet över hans lår hela tiden! Förstår inte varför jag ska vara så klumpig bara för att någon har ont.

Resten av helgen är ganska fullbokad. På förmiddagen imorgon ska Bronzac ridas, kanske att Dansa får aktiveras lite också. Fotbollen börjar klockan tre och efter den är det examensfest för Viktors syster.
På söndag är det söndags-fika hos morfar och Annika som Anna har ordnat. Längtar så efter att få träffa Hedvig och Jonas! Därefter är det ju stallet innan dagen är slut.

Jobbar fyra dagar till, sen har jag semester i 3 veckor! Hur underbart som helst :) Då vill jag ha sol. Tack!


Andra hästar

Tog med min en lång pinne i hagen idag när jag hämtade Dansa. Så fort hon stannade så petade jag med pinnen på rumpan tills hon gick framåt och fick beröm. Fungerade väldigt bra.
Annika följde med oss ut på en promenad. Idag hade hon sele som vanligt men även träns (var ett tag sen hon hade det), leder henne alltid med longeringslina så att jag har mycket rep att använda ifall något händer.
Vi gick förbi en gräsklippare som hon knappt brydde sig om, och sedan träffade vi även på några hästar. Det har hon aldrig varit med om så hon spände upp sig och dansade runt lite. Dom gnäggade till varandra och hon försökte springa runt mig flera gånger när vi gick därifrån.
Tycker hon skötte sig bra för att vara med om så mycket nytt! :) Dessutom var det väldigt mycket mygg som störde henne. Skulle dock behöva en delta som är mindre .. den dinglar precis lagom så att hon kan stoppa in den i munnen och det är ju inte så lyckat.


Vill dissa..

Jag känner för att dissa som alla storbloggare idag ;) Haha.

Blir så frusterad på kunder som ringer eller kommer in på salongen för att boka tider och säger saker som;
- Kan du klippa du då? eller svarar på frågan om dom vill till någon speciell med; - den som är duktigast.

Dessa ord får mig att måsta påminna mig själv om att le och ge ett vänligt svar. Vad tror dom liksom? att vi ska stå och peka ut den bäste och sämste frisören (vilket inte ens finns på vår salong). Samt säga att vi själva är grym eller helt värdelös?

Så, där har ni min diss!


Växer o gror

Dansa, hon känns inte som ett föl längre. Kroppen börjar bli grövre och hon känns mycket mer mogen, för att vara drygt 1 år såklart. Vi har fått spänna ner två hål på gjorden till selen.

Idag när jag var där så gick vi på en promenad, längre än hon gått förut och dessutom ensam, utan annan häst alltså. Hon skötte sig otroligt bra! Inga hyss förrän vi nästan var tillbaka i stallet igen, då började hon vända och nästan gå över mig. Hon visar tydligt att hon vill fortsätta göra saker! Hade även ett spö med mig idag, dock bara ett ridspö, måste skaffa mig ett dressyrspö så att jag når rumpan när jag går bredvid henne. Tränade att stryka spöet över hela kroppen för att hon inte ska vara rädd för det och sedan tränade jag på att en pet på rumpan betydde framåt och ett pet på bogen betyder rygga. Hon förstod fort vad jag menade.

Gosade med lilla bebisen också. Hur söt får man vara! Alldeles mjuk och fjunig i pälsen och världens minsta, gulligaste, gosigaste mule. Också har han en liten ekorrsvans. Så himla go! Han har dock inte fått något namn ännu.Mysdag

Förra söndagen planerade Viktor och jag in en dag för oss själva. Det är sällan vi hinner göra något tillsammans förutom att säga godnatt och sova.

Dagen började med att vi åkte till Bronzac. Mockade och fixade innan vi gick ner med honom till paddocken för att ha lite lydnadsträning från marken. Vi var inte ensam tyvär så jag var tvungen att ha honom i longeringslinan. Duktig var han i alla fall! Han lärde sig att lyfta framhovarna och stampa ner dom i backen när jag pekade på knäet med spöet. (förut lyfte han vara någon cm ovanför marken) Det där med att stampa var inte något jag var ute efter, jag vill bara att han ska lyfta högt som i spansk skritt. Men det får vi ta senare. Hoppade även lite över ett kryss vilket var himla skoj.Efter stallet åkte vi hem och tittade efter filmer som gick under kvällen i Gävle. Det var dock ingen som lockade så vi åkte ner till Karlslund och spelade minigolf. Rätt fina banor men himla omöjliga ;) jag förlorade såklart. Haha. Dessutom avslutade jag med att skjuta en boll rakt genom banan och över kanten, in bland en samling människor. Pinsamt! Innan vi gick därifrån lyckades jag gå rakt in i ett räcke också och slå upp ett litet sår i pannan. Haha.Därefter bar det av mot Rengsjö för att titta på Arbrås match. Ja, Viktor ställde upp och följde med till stallet och jag var snäll och gick på fotboll. Rätt lag vann så vi var nöjda och glada när vi åkte hemåt.
Eftersom det inte blev någon bio (fanns ingen i Bollnäs eller Arbrå heller) så köpte vi med oss en varsin natchotallrik och myste ner oss i soffan. Film och räkor doppade i guacemole förgyllde kvällen!

En tvåmans-dag behövs ibland <3


Svinrygg


Svinryggar är den frisyr som passar flest människor, framhäver snygg nacke på de som till och med inte har någon (=jag själv), den är stilren med klass och passar som fest, vardags eller bröllopsfrisyr beroende på hur man arbetar med den. Allt detta utifrån mina egna åsikter. Jag personligen älskar svinryggar, för att det är snyggt och för att dom är roliga att göra! :)
Fick möjligheten i lördags då en kund skulle på ett bröllop. Glömde dock att fråga om jag fick visa upp fotona så jag visar inte ansiktet ifall att.


Ett tuggben kanske?


Men ge mig grimskaftet då!


Fölväntan är över


En otroligt fin liten hingst blev det!


Inte lätt att hålla balansen!


Lukas gillade Viktor :)


Stolt storesyster!Sommarvärme


Utslagna hjältar


Dansa med mamma och lillebror i bakgrunden :)


Fina baltjejer

  


   
När bägaren rinner över

Känner paniken komma krypande.. kalendern är så full nu fram till semestern och det ska hinnas med massor av fler saker. Har en önskan om att inte behöva röra en frisörsax under min 3 veckor långa semester men det innebär ju att släkten måste snyggas till nu innan. Farmor vill ha slingor, patrik, pappa och Linus skulle behöva klippas och likaså Gun-britt. Vill ju inte säga nej heller för då ligger det och gnager och stressar tills det är gjort.

Egentligen är jag väl dum som stressar ihjäl mig nu innan semestern istället för att ta klippningar i lugn och ro under semestern när jag inte har så mycket annat planerat.

I hästlivet är det också stressigt. Jag vill ju hinna rida så mycket som möjligt och jag vill att Alma ska få rida en dag i veckan. Marreplupp vill lära sig (och jag såklart!) och jag måste hitta en tid för en annan tjej att komma och provrida för att hon tillsammans med sin mamma kanske ska kunna sköta Bronzac en dag i veckan nu när Emma åker till Spanien hela sommaren. Alla dessa behöver rida i paddocken och jag vill inte att Bronzac ska behöva slita på sina gamla ben i paddocken för många dagar i veckan. Ojjigt av mig kanske, men för att jag ska må bra i hjärtat så måste det vara så.
Sen har vi Dansa som jag så gärna vill hinna med någon dag i veckan! Och den här veckan har jag dessutom Tage som jag gärna fick rida när jag fick tid = att jag känner att jag måste hinna med det minst en gång till i alla fall.

Viktor och jag hinner knappt ses för jobb, fotboll och hästar så det stressar mig också. Vi kommer dock kunna ses mycket under min semester och vi lyckades knåpa ihop några dagar i helgen. Mamma, pappa och farmor hinner jag heller inte med. Gaahhh!

Dags att ta två djupa andetag. Ta en dag i taget och bara göra det som ska göras. Allting brukar ju lösa sig, eller hur? :)


<3


Snyggast


Bronzac har fått ett så fint och passande noslugg av Alma.
Snyggast, är ju precis vad han är!

(kolla in den stora fläcken på halsen. Det är kåda och sitter som berg!)


Sveriges nationaldag

Jag har inte sett en ända sverigeflagga och än mindre något firande. Vi kan ju knappast mäta oss med de trogna norskarna. Men vi tackar naturligtvis för en ledig dag!

Har tagit det lugnt hela dagen. Solat lite, tagit en promenad och tittat på scream 4. Var ju tvungen att passa på när vi var lediga båda två och kunde titta mitt på dagen ;) Haha.

På kvällen åkte jag till stallet och red ut på Bronzac. Han var fin men lite småseg efter en så varm dag. Har tagit bort "gägg-remmen" (usch vad opåläst jag är som inte vet vad den heter!) på hans nosgrimma för att jag tänkte att det skulle vara bekvämare för honom, ifall det skulle fungera bra såklart. Har vart utan den i ca två veckor nu och han sköter sig jätte bra. Inget gapande och inget tjafs :) Det borde ju betyda att han trivs med bettet och mina händer.

Anette är på kryssning den här veckan så jag har fri tillgång till Tage nästan varje dag. Tog ner honom på banan idag (ända stället jag får/vill rida honom eftersom han är hysteriskt rädd för Gittans självgående gräsklippare och flippar ur helt och hållet)
Blev mycket travjobb i serpentiner och på volt. Han skötte sig bra och blev mjuk och fin, men gud vad fjantig och tittig han är. Några kråkor kraxade, så han trippade på tå, kossorna kom upp från åkern, så han trippade på tå, ett spöke fanns i ett hörn av paddocken, så han trippade på tå. Suck. Men han är rätt go ändå :)

Hade en hemsk huvudvärk hela kvällen men har lyckats bota den nu med ipren och tacos, funkar mot allt!
Måste vara på topp imorgon inför baluppsättningar och make up! Lite nervöst men det är bara bra. Har härliga tjejer att göra!


En av uppsättningarna från förra årets bal.


Trött i huvudet

Har sovit halvdåligt några nätter i rad nu. Det blir så himla ljust på morgontimmarna och fruktansvärt varmt så jag vaknar var o varannan timme. Har dessutom börjat nio hela veckan (ja det är tidigt för mig!).
Är ju ledig imorgon så jag såg min chans att sova ut. Men så kom jag på att vi ska ha tävlingar i stallet så det får bli en tidigt morgon ändå! Åker dit till nio så hinner jag rida innan tävlingarna börjar klockan elva. Efteråt hinner jag inte eftersom Viktor och jag ska hämta Frida och Jens vid tåget! Dom kommer hem över helgen. Jippi!!

Efter jobbet idag så åkte jag direkt till stallet och red ut med Bronzac. Han var lite motsträvig och låg på i bettet. Pigg och lite stel, men det får man vara ibland om man är 20 år.

När Bronzac var omskött och klar så åkte jag vidare till stall nr 2. Fortfarande inget föl, tack och lov. Ikväll kommer morfar och Annika hem så jag slipper ha ansvaret. Tog in Dansa och pysslade med henne. Selade och tränade lite ute på gården. Hon har börjat bli himla skinkig att få in och ut i hagen, låser fast benen och vägrar gå. När man däremot är ute på promenad traskar hon snällt på. Hör och häpna men hon var som en ängel när jag kratsade hovarna idag. Var hon på ovanligt bra humör eller har jag vunnit den här ronden för den här gången? Det återstår att se. Jag tackar för varje gång jag slipper sätta mitt stackars skelett och leder på spel.
Borstade av Visa och Lukas i hagen. Lukas stod och njöt men tror ni inte Dansa skulle komma och ställa sig emellan oss? och lade upp sin hov på hans lilla rygg. Bråkmonster.


Tripp, trapp, trull.


Finns det något som är mer nyfikna än kor??